Connect with us

Actualitat

El Govern demana informació als ajuntaments sobre solars que puguin destinar-se a habitatge protegit

Tant els edificats com els pendents de desenvolupar

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, s’ha reunit aquest dimecres amb el president de la Federació de Municipis de les Illes Balears (FELIB), Antoni Salas, i altres representants de l’entitat, per tractar la necessitat d’aprofundir en la col·laboració institucional per donar solucions d’habitatge a la ciutadania.

La reunió d’avui ha tingut com a objecte informar els ajuntaments, a través de la FELIB, de la sol·licitud que rebran en els propers dies per aportar a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge tota la informació del seu municipi sobre els sòls urbans o urbanitzables que puguin destinar-se a habitatge protegit així com, també, sobre els solars o edificacions destinats a equipaments pel planejament vigent (tant els edificats com els pendents de desenvolupar) que puguin destinar-se a allotjaments de dotació, aquests darrers per oferir solucions transitòries d’habitatge.

Al mateix temps, se sol·licitarà als ajuntaments informació sobre si tenen intenció de promoure o desenvolupar plans especials d’habitatge de titularitat pública que preveu el Decret llei 3/2020, de 28 de febrer. En aquest cas, també es demanarà als consells insulars aquesta informació.

La Llei 5/2018, de 19 de juny, de l’habitatge de les Illes Balears ja preveu que els ajuntaments i els consells aportin aquesta informació, de manera que pugui tenir-la en compte la Conselleria de Mobilitat i Habitatge a l’hora de planificar o articular solucions d’habitatge, tant permanents com transitòries; és a dir, per a determinats col·lectius (joves, treballadors desplaçats, etc.) o per abordar situacions d’emergència.

El conseller ha destacat que és precisament la col·laboració dels distints ajuntaments, amb la cessió de sòls per a la construcció d’HPO, la que és clau en l’execució d’obres de nous habitatges protegits en aquests moments, ja que bona part de les noves promocions que s’estan construint ara s’aixequen en sòls municipals cedits a l’IBAVI.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència