Connect with us

Actualitat

Acaben les tasques de prospecció arqueològica que condicionaran les obres del port de Portocolom

Acaben les tasques de prospecció arqueològica que condicionaran les obres de reforç del port de Portocolom

S’han realitzat excavacions terrestres i prospeccions subaquàtiques per determinar les tècniques constructives de la infraestructura

Ports IB ha donat aquest dimecres per acabades les feines d’ investigació prèvies a l’ inici de les obres de reparació i reforç del Moll de La Duana del port de Portocolom.

Ara, una vegada realitzat el treball de camp, i juntament amb la documentació recaptada de l’Arxiu Històric del Regne de Mallorca, l’ equip d’assistència arqueològica i etnològica liderat per l’ àrea de Patrimoni del Consell Insular, analitzarà les conclusions extretes per, a partir d’elles, definir un protocol d’actuació per al desmuntatge, la reconstrucció i el reforç del moll que asseguri el valor patrimonial de la infraestructura. L’ anàlisi del resultats dels sondatges començarà aquest mateix dijous, segons ha informat el Govern.

Un cop estigui elaborat i aprovat l’esmentat protocol, a partir de les conclusions dels sondatges, es presentarà davant la Comissió de Seguiment, integrada per l’ajuntament i entitats socials del municipi-  perquè els seus membres puguin conèixer-lo, estudiar-lo i fer les aportacions i comentaris que considerin oportuns.

Aquestes aportacions s’ hauran d’elevar a la direcció d’ obra perquè avaluï la viabilitat tècnica de les solucions proposades i aprovi el document final amb el màxim consens possible. Una vegada aprovat el pla d’actuació definitiu, s’ iniciaran les obres de desmuntatge i reforç del moll amb les tècniques constructives més respectuoses i segures.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència