Connect with us

Vist a les xarxes

Combinar les vacunes de Pfizer y AstraZeneca és segur i eficaç

Sanitat estudia la possibilitat que les persones majors de 60 anys no es posin la vacuna d'AstraZeneca

Així ho posen de manifest els resultats preliminars de l’estudi que el Ministeri de Sanitat va encarregar a l’Institut de Salut Carlos III

Administrar una segona dosi de Pfizer a les persones que han rebut la primera d’AstraZeneca és segur i eficaç. O almenys és el que han determinat els resultats preliminars de l’estudi que el Ministeri de Sanitat va encarregar en el seu dia a l’Institut de Salut Carlos III. Els resultats en qüestió asseguren que com a mínim genera la mateixa protecció que una segona dosi d’AstraZeneca, però podria ser fins i tot superior.

Segons els resultats, els efectes secundaris després de la segona dosi amb Pfizer són lleus, pràcticament idèntics als que tenen les persones que han rebut les dues dosis d’aquesta vacuna de Pfizer.

Pel que fa a la immunitat, també augmenta considerablement respecte a les persones que no han rebut cap dosi, que és amb el que ho han comparat ells. Ara bé, si es compara amb altres estudis només d’AstraZeneca, els anticossos també serien superiors.

A l’estudi hi han participat unes 600 persones: 400 van rebre la segona dosi de Pfizer i 200, cap.

Són tendència