Connect with us

Comunitat

Un veïnat d’Inca és detingut per estafar gairebé 10.000 euros al govern de Navarra

Un veïnat d'Inca és detingut per estafar gairebé 10.000 euros al govern de Navarra

Utilitzant el mètode conegut com a “Man in the Middle”

La Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Navarra en el marc de l’operació anomenada “Pecunialienis” ha investigat a un home de 48 anys, resident a Inca, com a presumpte autor d’un delicte d’estafa, després d’apoderar-se dels 9.700 euros amb els quals el govern de Navarra anava a subvencionar a un centre de formació. Per a això aquesta persona va utilitzar el mètode conegut com a “Man in the Middle”.

Arran d’una denúncia recollida en l’oficina d’Atenció al Ciutadà de la Guàrdia Civil a Pamplona, es va tenir coneixement que una empresa dedicada a la formació de futurs emprats del sector de l’automoció havia rebut una subvenció del govern de Navarra. Aquesta subvenció ascendia a 9.700 euros i mai va arribar al seu legítim destinatari.

L’Equip Territorial de Policia Judicial de Pamplona de la Guàrdia Civil de Navarra va assumir la recerca d’aquests fets, podent comprovar que autors desconeguts havien accedit als correus electrònics de totes dues parts per a visualitzar les seves converses. Una vegada detectada una transferència imminent, els ciberdelincuents van suplantar l’adreça de correu electrònic de l’empresa que havia de rebre la subvenció, mitjançant una adreça pràcticament idèntica, per a així proporcionar el seu número de compte bancària, percebent els doblers de manera il·lícita. La modificació de l’adreça de correu electrònic va consistir en el canvi d’una sola lletra, concretament la lletra “t” per la lletra “f”.

Mitjançant l’anàlisi de dades obtingudes, els investigadors van tenir coneixement que el presumpte estafador havia repartit els doblers entre diversos números de compte per a, dies després de cometre l’estafa, cancel·lar el compte bancari amb la qual havia rebut els doblers de la subvenció. Com a resultat de les recerques realitzades, els agents van poder identificar al presumpte autor. Aquesta persona constava en la base de dades policials amb una infinitat de domicilis, els quals eren ocupats il·legalment, per la qual cosa la seva localització va resultar complicada.

Els especialistes de la Guàrdia Civil van poder extreure que aquesta persona havia realitzat 7 transferències bancàries a més d’un pagament instantani a través d’una aplicació telefònica, identificant a totes les persones que havien rebut els doblers els quals van resultar ser familiars i amics del presumpte autor.

Finalment, un home de 48 anys resident a la ciutat d’Inca , va ser investigat com a presumpte autor d’un delicte d’estafa posant-se a la disposició de l’Autoritat Judicial.

Són tendència