Connect with us

Societat

Manacor prepara les seves platges davant el pròxim inici de la temporada d’estiu

S’ha començat a condicionar l’arena i també s’estàn instal·lant les primeres gandules i para-sols

L’empresa municipal de serveis de Manacor, SAM, ha començat aquests dies amb les feines d’adequació de les 9 platges del municipi davant l’inici de la temporada turística.

La setmana passada es va fer la primera prova del borsí d’operaris de les platges, que ha consistit en un exercici pràctic d’equipament d’una platja, en aquest cas s’Estany de’n Mas. Ja s’ha creat la borsa de feina de 16 operaris i un conductor i ja s’han publicat les llistes. A partir d’aquest dimecres els treballadors ja estaran disponibles per a fer feina a les platges del municipi. Es tracta de 5 peons i 1 conductor per un període de 2 anys de forma continuada i 11 peons per un període de 7 mesos de forma temporal. Aquest personal s’anirà incorporant a mesura que augmenti la necessitat.

En paral·lel a la imminent incorporació del personal que gestionarà els serveis de cada una de les platges, ja s’estan netejant aquestes en profunditat, fent especial atenció a l’eliminació dels plàstics, i també s’està gestionant la posidònia segons criteris mediambientals.

Una vegada condicionada l’arena, ha començat la instal·lació dels para-sols i gandules. Aquest dilluns han començat a instal·lar-se els serveis a es Domingos Gran i al llarg d’aquesta setmana s’aniran col·locant a la resta de platges. La SAM ha començat a instal·lar 40 gandules i 20 para-sols a es Domingos Grans, i instal·larà a partir d’aquesta setmana 20 gandules i 10 para-sols a es Domingos Petits, 40 gandules i 20 para-sols a s’Illot, 30 gandules i 15 para-sols a Porto Cristo, 20 gandules i 10 para-sols a Cala Anguila, 20 gandules i 10 para-sols a Cala Mendia, 20 gandules i 10 para-sols a s’Estany d’en Mas, 10 gandules i 5 para-sols a Cala Antena i 10 gandules i 5 para-sols a Cala Murada.

Manacor prepara les seves platges davant el pròxim inici de la temporada d'estiu

El material que la SAM ha començat a instal·lar és fruit de la col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcúdia. El material nou que la SAM ha tret a licitació arran de la municipalització del servei es començarà a rebre a mitjans de juny, pel que és important destacar aquesta col·laboració de l’Ajuntament d’Alcúdia, que ha cedit part del seu material per poder prestar el servei fins aleshores amb totes les garanties. Així, una vegada es vagi rebent el nou material licitat, a partir del mes que ve els nous para-sols i gandules, caixes de seguretat, rentapeus, passarel·les i banys públics s’aniran instal·lant.

Bona part del material que s’ha començat a instal·lar aquests dies és fruit de la col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcúdia, a l’espera de poder rebre el material definitiu a mitjan mes de juny

Són tendència