Connect with us

Comunitat

El Parlament aprova una moratòria d’un any per a nous lloguers turístics

A partir de 2017, només es podrán arrendar entre turistes les cases aïllades, adossades o mitgeres que disposin ja d’una llicència turística

El Parlament balear ha aprovat aquest dimarts en el ple extraordinari el projecte de modificació de la Llei de Turisme de Balears que regula el lloguer turístic a la Comunitat i estableix, per primera vegada, un sostre real de places turístiques. No obstant això, la nova normativa manté en vigor l’article 49 de la Llei de Turisme de 2012, que impedeix el lloguer turístic en edificis d’habitatges plurifamiliars, llevat de si es tracta d’un habitatge habitual per un temps màxim de 60 dies o un habitació.

D’aquesta manera, Podemos ha complert amb la seva amenaça davant la negativa d’incloure la proposta de declaració de “emergències habitacional” a Palma i Eivissa exigida per aquesta formació. Així, juntament amb Podemos, els parlamentaris del PP i Cs han votat en contra de modificar l’article 49 de l’anomenada ‘Llei Delgado’, que impedeix el lloguer d’habitatges als turistes en els edificis plurifamiliars, i tan sols ho permet llogar a turistes en habitatges unifamiliars.

Biel Barceló, després de la votació del projecte legislatiu, ha recalcat que “queda en vigor l’actual llei”, si bé, ha precisat que s’inclou “una nova modalitat” que permet poder llogar “la teva pròpia vivienda” durant 60 dies a l’any. Així, ha aclarit que el lloguer d’habitatges plurifamiliars que no siguin pròpies (habitatge habitual) està prohibit expressament, de manera que, segons ha dit, “ha de ser en un desenvolupament posterior, quan es podria abordar aquesta problemàtica”. Amb tot, Barceló ha remarcat que s’estableix una moratòria de places turístiques en lloguer habitacional, que permetrà als Ajuntaments i Consells fer una zonificació i es preveu una limitació de places turístiques, “sigui de la modalitat que sigui, i que ara haurà d’estar subjecta a l’intercanvi de places “, ha afirmat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència