Connect with us

Actualitat

Artà reutilitzarà residus plàstics procedents de la mar per crear mobiliari urbà

Artà reutilitzarà residus plàstics procedents de la mar per crear mobiliari urbà

La proposta parteix de l’Associació d’Artistes Visuals i es durà a terme sota la coordinació de les àrees de Serveis Socials i Medi Ambient de l’Ajuntament

L’Ajuntament d’Artà ha posat en marxa un nou projecte de beques socials dirigit a gent que s’ha vist afectada per la pandèmia de la Covid-19. En total seran set persones les que durant dos mesos s’implicaran en la dinamització d’un espai públic del poble, més concretament el parc de Can Marín, sota la direcció de Laura Hedrosa, de l’Associació d’Artistes Visuals d’Artà, i la coordinació dels Serveis Socials municipals i de l’àrea de Medi Ambient. Aquest projecte dóna continuïtat al de neteja de litoral i torrents que s’ha realitzat en els darrers mesos, i consistirà en la reutilització de part d’aquests residus, en concret plàstics i microplàstics, per crear mobiliari urbà i revestir-lo amb la tècnica del trencadís.

El projecte consisteix en la construcció de quatre bancs i quatre cossiols-pastera on es sembraran plantes de creixement ràpid perquè creïn un espai ombrívol sota la pèrgola, i quatre frisos decoratius. Aquests elements seran embellits amb formigó blanc i amb les peces de plàstic a mode decoratiu. La feina es realitzarà en dos espais: la pèrgola del parc, on es farà la feina de camp, i un magatzem municipal, on es seleccionaran i netejaran els materials de plàstic que serviran per a l’ornamentació. El cost del projecte, que ha començat aquesta setmana, és de 9.100 euros, dels que la major part, 8.400 euros, corresponen a les beques socials i la resta, 700 euros, a la compra de material.

La regidora de Serveis Socials i Medi Ambient d’Artà,  Aina Comas, ha explicat que l’objectiu de la iniciativa és “donar continuïtat al projecte de neteja, seguir acompanyant a gent afectada pels efectes de la pandèmia i, més concretament, reutilitzar els residus retirats donant-los una utilitat en el temps”.

Són tendència