Connect with us

Comunitat

Competència sanciona a Jaume Garau, per formar part d’un càrtel estatal d’empreses

L’organisme estatal considera que manipularen contractacions d’administracions públiques de tot l’estat durant més d’una dècada de forma fraudulenta

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha dictat una resolució en què sanciona a l’exdirector de campanya de MÉS Jaume Garau i la seva sòcia Rocío Cortés, propietaris de Regio Plus Consulting, amb un total de més de 120.000 euros per formar part d’un càrtel estatal d’empreses de consultoria que va manipular contractacions d’administracions públiques de tot l’estat durant més d’una dècada de forma fraudulenta. La quantia de la multa té a veure directament amb la facturació del darrer any de l’empresa.

Si bé la Justícia va arxivar les acusacions contra Garau i Regio Plus Consulting per l’anomenat ‘Cas Contractes‘, ara Competència el considera un dels “impulsors” d’una xarxa estatal d’empreses que ha manipulat la contractació pública, entre d’altres, d’algunes de les licitacions que la Fiscalia i la Justícia de les Balears ja varen investigar anys enrere.

Segons la notícia avançada aquest divendres per IB3, després que fossin analitzats més de 200 contractes la CNMC ha acreditat que, entre els anys 2008 i 2018, diferents empreses de consultoria a nivell estatal es van organitzar en dues xarxes de col·laboració, mitjançant les quals van constituir dos càrtels diferenciats. Les empreses intercanviaven informació comercial sensible i es van servir d’estratègies conjuntes per a no competir quan participaven en les licitacions per a oferir serveis de consultoria sol·licitats per diferents Administracions Públiques.

Precisament, alguns d’aquests contractes són els que la Justícia va arribar a investigar sense trobar indicis delictius i que Garau va aconseguir de diverses conselleries gestionades per MÉS durant la legislatura 2015-2019.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència