Connect with us

Societat

Balears supera el miler de donants d’òrgans

A l’Hospital Universitari Son Dureta i, posteriorment, a Son Espases s’han fet 1.237 trasplantaments renals

Les Illes Balears han superat el miler de donants d’òrgans d’ençà que es va posar en marxa el Programa de Donació d’Òrgans a l’any 1989. En concret, en data de 30 d’abril d’enguany s’havien registrat 1.009 donants, 898 dels quals s’havien generat a l’Hospital Universitari Son Espases (88,9 per cent); 48 a l’Hospital Mateu Orfila de Menorca (4,7 per cent), i 63 a l’Hospital Can Misses d’Eivissa (6,2 per cent). Una quarta part dels donants són pacients estrangers. En aquest període, l’Hospital Universitari Son Espases ha fet 1.237 trasplantaments renals, i va assolir el rècord el 2019 amb 83 intervencions.

La donació i el trasplantament d’òrgans són el millor exemple de treball en equip en l’àmbit de la salut, ja que en tot el procés poden participar fins a un centenar de professionals, segons destaca la Conselleria de Salut en un comunicat.

Any rere any, Balears se situa com un dels territoris de l’estat amb una de les taxes de donació per milió d’habitants més altes. Al 2018, amb el rècord de donacions registrades a les Balears -66-, la taxa es va situar en 58,9 –el seu màxim històric-, mentre que la mitjana estatal va ser de 48, la qual cosa representa 1,9 punts per sobre.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència