Connect with us

Comunitat

El Govern confia poder allargar la temporada turística més enllà de l’estiu

Així ho ha manifestat el conseller de Turisme, Iago Negueruela, en el decurs del Foro Turismo que ha organitzat a Madrid l’agència de notícies Europa Press

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha posat de relleu aquest divendres la importància del valor de ser un destí turístic segur, segons ha declarat, un fet que permetrà obrir la temporada  amb garanties i amb la perspectiva que aquesta s’allargui més enllà de l’estiu per tal que els 200.000 treballadors que depenen directa o indirectament del sector es pugui reincorporar als seus llocs de feina.

Negueruela ha fet aquestes manifestacions en el decurs del Foro Turismo que ha organitzat a Madrid l’agència informativa Europa Press, i al qual han assistit diverses personalitats professionals i del sector. Entre d’altres, han participat en aquesta trobada el secretari general de CCOO de les Illes Balears, José Luis García, els hotelers Antoni Horrach, director general d’NH Hotels, i Abel Matutes Prats, president del Palladium Hotel Group.

Després d’indicar que les xifres d’incidència acumulada a les Illes Balears són positives, el conseller ha afirmat que aquesta situació és fruit d’una “desescalada molt lenta”, perquè només quan la malaltia presenta incidència baixa és més possible controlar-la. També ha avançat que el procés de vacunació facilita un millor control de la pandèmia i que aquestes mesures ha suposat molts sacrificis i decisions complicades.

En aquest punt, el conseller de Model Econòmic ha afirmat que el consens ha estat un dels elements clau per poder impulsar mesures que permetien establir aquesta protecció davant la pandèmia. El diàleg social amb els agents econòmics i socials ha estat permanent en tot aquest darrer any, i ha suposat una cogovernança efectiva, segons Negueruela.

Són tendència