Connect with us

Comunitat

La pregunta que es fa tothom: Com serà aquest segon estiu en pandèmia?

Cap platja del municipi de Manacor disposarà aquest estiu del servei de gandules i para-sols

Podrem viatjar? Podran venir turistes? Deixarem la mascareta definitivament?

Amb l’actual ritme de vacunació, el final de l’estat d’alarma i l’estiu que s’acosta, una pregunta és majoritària entre els ciutadans: Com serà enguany l’estiu? Podem dir que s’acaba la pandèmia? Podrem deixar de dur la mascareta? Podrem viatjar? Podrem celebrar les festes patronals? Diferents especialitats mèdiques han donat la seva versió de la situació i que ens espera de cara als pròxims mesos d’estiu. Aquest és un recull de les manifestacions dels especialistes que s’han publicat en diversos mitjans en aquests últims dies.

L’opinió dels experts no podem dir que sigui unànime en tots els sentits, però majoritàriament coincideixen a l’hora de preveure alguns possibles escenaris: la possibilitat que el virus afecti persones que necessitin ingrés hospitalari es reduirà de forma notable, però deixen clar que el virus no desapareixerà del tot.

La majoria dels especialistes consultats creuen que la situació epidemiològica, de cara a l’estiu, no serà uniforme. És possible que països on avança molt la vacunació, la situació estigui millor que uns altres amb menys immunització.Posen com a exemple, que la situació actual a l’Índia, Nepal i països del voltant desaconsella qualsevol viatge de “plaer” en aquests moments en aquests indrets.

També manifesten que la facilitat de viatjar dependrà principalment de dos factors: En primer lloc les condicions que ens demanin per entrar i per sortir dels països i en segon lloc, la situació epidemiològica dels diferents països de destinació. Consideren que els permisos per poder viatjar aquest estiu estaran basats més en decisions polítiques i econòmiques que no epidemiològiques. Per aquesta raó, molts d’ells creuen que obrir la possibilitat de viatjar és un bon reclam per decidir vacunar-se.

Els especialistes mèdics creuen que les limitacions d’aforament s’hauran de mantenir encara que estiguem vacunats

Recorden que tot no pot desaparèixer de cop i que les limitacions d’aforament s’hauran de mantenir encara que estiguem vacunats. Finalment, coincideixen en dir que després de 14 de mesos de pandèmia amb diferents restriccions, seria aconsellable comptar amb un pla previsible de desescalada i no debatre o improvisar cada quinze dies o tres setmanes.

Són tendència