Connect with us

Societat

Mendèmic: Neix a Manacor, la primera tenda en línia d’artistes, dissenyadors i artesans de Mallorca

Mendèmic: Neix a Manacor, la primera tenda en línia d'artistes, dissenyadors i artesans de Mallorca

Vol ser una finestra oberta que doni visibilitat a la diversitat de corrents artístiques que es desenvolupen a l’illa

Una nova plataforma en línia ha nascut a Mallorca. S’anomena Mendèmic i sorgeix amb el propòsit que servesqui d’impuls al comerç local. La nova plataforma concentra una varietat de productors i productores residents a Mallorca i pretén ser-ne l’altaveu. L’objectiu de Mendèmic és oferir una eina senzilla gràcies a la qual els i les consumidores estiguin vinculats amb les persones creadores i amb el seu procés creatiu. És una finestra oberta que mostra la diversitat de corrents artístics que es desenvolupen a Mallorca.

La plataforma està enfocada principalment a la venda exterior, sobretot als països del nord d’Europa, però també a l’estat espanyol. Té com a filosofia donar a conèixer els creadors i creadores i ajudar-los a créixer.

A Mendèmic es poden trobar productes únics, com per exemple obres artístiques, però també productes seriats o reproduïbles. A la tenda es ven ceràmica, bijuteria, accessoris, decoració, pintures, entre altres. Totes les creacions artesanes són fetes a mà.

L’avantatge principal pels productors i productores és un servei que inclou tot el procés de prevenda, postvenda (fotografies, textos, promoció, seguiment, enviaments, gestió de vendes, devolucions…). Els artesans i artesanes només s’han d’ocupar de fer el que saben fer.

Mendèmic: Neix a Manacor, la primera tenda en línia d'artistes, dissenyadors i artesans de Mallorca

A la tenda es ven ceràmica, bijuteria, accessoris, decoració, pintures, entre altres. Totes les creacions artesanes són fetes a mà.

El projecte compta, ara mateix, amb una quinzena de productors i productores i s’està treballant per augmentar aquesta xifra

El nom Mendèmic ve la unió de la M, de Mallorca, i la paraula endèmic, adjectiu que serveix per denominar allò que és propi i exclusiu de determinades localitats o regions, segons ha informat la mateixa plataforma.

El projecte s’ha estat gestant durant un any i es va posar finalment en marxa fa només unes setmanes. La idea va néixer a partir d’unes converses de Miquel Ferrer, el seu creador natural de Manacor, amb alguns col·legues artesans que no disposaven d’un lloc propi per a les seves creacions. A partir d’aquí, el seu creador es va proposar crear aquesta tenda en línia per a tots ells, ja que no hi havia res semblant en aquell moment. Actualment, el projecte compta amb una quinzena de productors i productores i s’està treballant per augmentar aquesta xifra.

Són tendència