Connect with us

Actualitat

Els trens que havien de prolongar el servei Manacor-Artà seran utilitzats per al tram Palma-Sa Pobla

Van ser adquirits fa deu anys i fins avui mai han arribat a ser utilitzats

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha anunciat avui a sa Pobla una inversió de 2,6 milions en dos projectes que permetran millorar la qualitat de la circulació de trens en la línia de Palma a sa Pobla (a partir de l’estació d’enllaç) i incrementar les unitats que podran estar en servei.

El primer dels projectes que executarà Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) és la construcció d’andanes baixes en les estacions de sa Pobla, Llubí i Muro, amb l’objectiu que trens de pis baix es puguin utilitzar en la línia Palma-sa Pobla en tots dos sentits. El pressupost d’aquestes obres és de 203.625,02 € (amb l’IVA exclòs) i la previsió és que puguin començar a principis d’aquest estiu, amb un termini d’execució de cinc mesos.

Les andanes actuals es convertiran en andanes que incorporaran una part alta i una de més baixa, i això permetrà que puguin circular tant els trens actuals com els tren-tram (de pis baix) i que actualment no s’estan emprant perquè no són compatibles amb l’estructura de les andanes de les estacions.

En concret, una vegada completada la reforma de les andanes, SFM posarà en circulació sis unitats triples de la sèrie 9100, cada una amb capacitat màxima de 307 viatgers,trens que van ser adquirits pel segon pacte de progrés, ara fa deu anys, per a cobrir la prolongació del servei ferroviari entre Manacor i Artà, que finalment va ser paralitzat després de l’arribada del PP al Govern. Aquestes unitats, fins avui, mai han arribat a ser utilitzades.

La Conselleria de Mobilitat ara decidit utilitzar-los per a millorar les freqüències en el tram Palma-Sa Pobla i podrien entrar en servei l’any que ve.

Són tendència