Connect with us

Oci i Cultura

La campanya ‘Manacor Encantat’ omple els carrers de fantasia

La campanya 'Manacor Encantat' omple els carrers de fantasia

El dissabte dia 29 de maig durant tot el dia i diumenge dia 30 al matí, els comerços de la ciutat celebraran el mercat ‘Treu l’estoc al carrer’

La campanya de foment del comerç local ‘Manacor Encantat’ ha omplit la ciutat de color. La finalitat, “atreure gent cap a Manacor perquè compri als comerços locals”, ha explicat la delegada de Comerç, Maria Antònia Truyols. L’Ajuntament ha organitzat una ruta comercial que comença a l’avinguda del Tren, on els comerciants s’han posat d’acord amb el CEIP Simó Ballester i els alumnes de Primària han fet dibuixos que s’han col·locat als aparadors, continua a la plaça de Sant Jaume, plaça de sa Bassa, plaça de la Constitució (les Verdures), plaça Ramon Llull, plaça del Palau i passeig d’Antoni Maura (Na Camel·la). En tots aquests indrets la brigada municipal hi ha instal·lat figures fantàstiques de grans dimensions realitzades pels artistes artesans de Manacor, Toni Galmés Bennàssar i Sebastià Riera Pocoví. Es tracta de cinc figures de fusta, cartró, espuma i poliuretà de grans dimensions i que estan relacionades amb un bosc encantat: un gnom, una fada, un pegàs, un arbre/home i un drac. A més, també s’han col·locat bolets de fantasia en vermell i blanc fets d’escuma i tela. També s’han aprofitat figures de les carrosses dels Reis d’Orient, com ara una copa que s’ha instal·lat al final del passeig de Na Camel·la; i un drac vermell, que s’ha col·locat a la plaça Ramon Llull.

Aquest és l’aspecte que presenta el passeig de Na Camel.la. S’ha instal.lat una fada que té una alçada de 6 metres.

Toni Galmés Bennàssar i Sebastià Riera Pocoví, han estat els autors de crear les figures fantàstiques repartides per distintes avingudes i plaçes de la ciutat

Figures fantàstiques de grans dimensions realitzades pels artistes artesans de Manacor, Toni Galmés Bennàssar i Sebastià Riera Pocoví. A la imatge, un drac presideix la plaça des Mercat.

Sebastià Riera Pocoví ha explicat la quantitat d’hores de feina que hi ha darrere cada figura, a més de la dificultat afegida que suposa que les peces hagin d’estar un mes exposades al carrer. «Ha estat un mes de feina molt intensa, però el resultat i l’acceptació que ha tengut ens omple”, ha assegurat. Per la seva banda, Toni Galmés Bennàssar ha explicat que “teníem moltes ganes de fer aquestes figures, que Manacor canviés un poc i tengués tot aquest color i aquesta màgia. La gent ha sabut valorar la feina feta”.

Manacor Encantat

Un gnom dóna la benvinguda entre la plaça de Sant Jaume i el carrer de Ciutat.

L’univers de Manacor Encantat es completa amb la instal·lació de cintes decoratives damunt els carrers amb els colors de les cintes dels Cossiers. Maria Antònia Truyols ha agraït als comerciants de la ciutat la seva elaboració.

Treu l’estoc al carrer

El regidor de Fires, Carles Grimalt i la regidora de Comerç, Maria Antònia Truyols, acompanyats dels tècnics municipals i els autors de les figures, Toni Galmés i Sebastià Riera.

Una de les activitats més esperades cada any quan arriba la primavera és també la venda d’estocs per part dels comerços locals. Enguany, una vegada més, també podrem gaudir d’aquesta iniciativa, que es durà a terme dissabte dia 29 de maig durant tot el dia i diumenge, dia 30, al matí.

El delegat de Serveis Generals i Fires, Carles Grimalt, ha convidat tots els comerços a sumar-se a la iniciativa i a treure els seus estocs davant els negocis. Hi podran col·locar una taula de venda dels seus productes. «És important que, a part de reactivar l’economia, que els veïns puguem sortir al carrer i veure l’entorn embellit» ha assegurat Grimalt, que també ha destacat la feina feta per la brigada municipal el darrer mes i mig en la instal·lació de paperins i de les figures, en col·laboració amb els artistes que les han elaborat.

Són tendència