Connect with us

Comunitat

El Govern condemna les protestes a peu de carrer per la prolongació de l’estat d’alarma

El Govern condemna les protestes a peu de carrer per la prolongació de l'estat d'alarma

Centenars de persones es concentraren dissabte passat, passades les 11 de la nit, a la plaça d’Espanya de Palma

El Govern ha condemnat els aldarulls i aglomeracions produïts el passat cap de setmana, on un grup destacat de persones varen protagonitzar diverses concentracions de protesta, a peu de carrer i passades les 11 de la nit, per manifestar el seu desacord amb la prolongació de l’estat d’alarma decretat pel Govern i que va comptar amb el vistiplau del TSJIB.

El Govern s’ha reunit aquest dilluns en caràcter extraordinari al Centre de Comandament Operatiu Integrat del Pla Territorial de Protecció Civil de les Illes Balears, per analitzar les noves mesures relacionades amb la desescalada i per analitzar aquests fets del cap de setmana, que va provocar diversos aldarulls entre els manifestats i els cossos de seguretat. La protesta va provocar la detenció d’una dotzena de persones.

Una vegada acabada la reunió, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha valorat els incidents explicant que “són fets lamentables que condemnam, l’individualisme i egoisme d’uns pocs no fa més que posar-nos en perill a tots i totes”, a la qual cosa ha afegit que “esperam que no es tornin a produir i en tot cas, confirmen que l’estratègia del Govern és l’encertada perquè necessitam mantenir determinades mesures que permetin evitar aglomeracions i, en definitiva, que ningú posi en risc l’esforç de la majoria”.

A més a més, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha insistit en el fet que “les mesures s’han de seguir complint, entenem perfectament el cansament acumulat i els nombrosos perjudicis que aquestes han ocasionat a molta gent, però són mesures que s’han demostrat altament efectives i que hem de mantenir per continuar amb una bona situació epidemiològica”.

Finalment, Garrido ha agraït a les forces i cossos de seguretat i d’emergències, i també als inspectors, la seva tasca per fer complir la normativa vigent, destacant que “la coordinació interinstitucional ha estat clau i ho segueix sent per mantenir la situació controlada”.

Són tendència