Connect with us

Actualitat

Un pla de neteja integral de cales i torrents d’Artà, permet recollir més de 2.000 quilos de residus

Un pla de neteja integral de cales verges i torrents d'Artà, permet recollir més de 2.000 quilos de residus

La major part de les deixalles recollides eren plàstic i ferralla

Aquest divendres ha finalitzat el projecte de neteja i dels sistemes dels torrents de la costa nord del municipi d’Artà, a càrrec de distints usuaris del departament dels serveis socials. El projecte, que va començar el passat 8 de març, ha comptat amb la participació d’una quinzena de persones usuàries, que han dut a terme tasques de neteja dels sistemes de torrents, de retirada de plàstics i microplàstics de les cales del municipi.

Es tracta d’un projecte reconvertit en una iniciativa de beques socials per a gent que ha patit els efectes de la Covid-19 des del punt de vista econòmic i social, per al qual l’Ajuntament d’Artà va decidir destinar-hi una dotació de 25.000 euros.

Els usuaris i usuàries becats han realitzat, durant aquests dos mesos, jornades diàries de 5 hores de feina de camp, en l’entorn de les cales verges del municipi artanenc i els sistemes de torrents que les conformen. Concretament s’ha treballat en l’entorn de Cala Torta, Cala Mitjana i Cala Estreta. En total, s’han recollit més de 2.150 kg de residus, entre els quals hi ha:

  • 508 kg de plàstic
  • 372 kg de rebuig
  • 208  kg de vidre
  • 150 kg de fusta
  • 893 kg de ferralla
  • 25 kg de microplàstics

Aquestes dades reflecteixen l’èxit que ha suposat el desenvolupament del projecte, ja que, a més de ser una oportunitat laboral per a una quinzena de persones, també ha servit per millorar les condicions ambientals de l’entorn litoral i la neteja dels sistemes de torrents encara afectats per la torrentada del 2018, segons ha informat el Consistori d’Artà.

Són tendència