Connect with us

Actualitat

El TSJIB justifica el toc de queda, sense estat d’alarma, perquè “la pandèmia és un risc per a la vida”

Els magistrats diuen que “limitar els drets fonamentals dels ciutadans no és ni suspendre’ls ni vulnerar-los”

La resolució feta pública aquest dijous pel TSJIB a l’hora d’avalar les restriccions imposades pel Govern, més enllà de l’estat d’alarma que acaba aquest pròxim diumenge, no ha estat exempt d’una certa polèmica i també de moltes crítiques per part d’alguns ciutadans, que ho consideren una vulneració flagrant dels drets fonamentals dels ciutadans.

Precisament, arran de les crítiques aparegudes principalment en les xarxes socials, la Sala ha decidit aquest divendres fer pública la interlocutòria que justifica que es prolongui el toc de queda arreu de les Illes, sense que existeixi la declaració de l’estat d’alarma.

D’acord amb la Sala, “limitar els drets fonamentals no és ni suspendre’ls ni vulnerar-los”. Els magistrats exposen que l’article 43 de la CE reconeix el dret a la protecció de la salut i exposen en la seva resolució que “milers de ciutadans -i milions de persones en el món- s’han deixat la vida arran de la crisi sanitària”, assenyalen. “Ningú podrà negar que la pandèmia, amb els seus innegables riscos per a la salut, ha estat -i continua sent- un risc per a la vida, amb el que és apreciable amb naturalitat que està en joc el dret fonamental a la vida reconegut en l’article 15 de la CE”, argumenta el Tribunal.

El TSJIB justifica que es mantingui el toc de queda a Balears, sense estat d'alarma, perquè "la pandèmia suposa un risc per a la vida"

La resolució feta pública aquest dijous pel TSJIB a l’hora d’avalar les restriccions imposades pel Govern, més enllà de l’estat d’alarma que acaba aquest pròxim diumenge, no ha estat exempt d’una certa polèmica i també de moltes crítiques per part d’alguns ciutadans.

Segons la resolució, l’efectivitat de la deguda protecció del dret fonamental a la vida s’entrecreua en aquesta pandèmia amb altres drets fonamentals, com la lliure circulació i la reunió. “En la col·lisió d’aquests drets fonamentals, la qüestió és quin nivell de limitació cal i quin rang de norma permet adoptar-ho o proporcionar-ho”, assenyalen.

La Fiscalia de Balears ja estaria preparant un recurs de reposició contra la resolució del TSJIB de mantenir determinades restriccions més enllà de l’estat d’alarma

La decisió és recurrible davant el mateix Tribunal a través d’un recurs de reposició, que la mateixa Fiscalia de Balears ja estaria preparant contra la resolució del TSJIB de mantenir determinades restriccions més enllà de l’estat d’alarma, a petició del Govern de Francina Armengol. “No estam d’acord amb la resolució del TSJIB perquè va en contra de l’estat de dret”, ha declarat el Fiscal en cap de Balears, Bartomeu Barceló.

Són tendència