Connect with us

Actualitat

El desdoblament de la carretera de Manacor acabarà costant 560 milions d’euros

El desdoblament de la carretera de Manacor, amb el peatge encobert, acabarà costant 560 milions d'euros quan s'acabi de pagar l'any 2042

El cost va ser de 145 milions i amb el sistema de pagament per vehicle i en funció de la sinistralitat, ideat pel govern de Munar, es triplicarà el preu, segons ha denunciat MÉS per Mallorca

Les obres del desdoblament de la carretera de Palma a Manacor va suposar una millora viària important i necessària, si bé, finalment, el projecte acabarà costant als ciutadans mallorquins un ull i mig de la cara, si es confirmen les xifres avançades per MÉS per Mallorca aquest dijous.

La formació ecosobiranista s’ha pronunciat respecte a les intencions del govern espanyol d’implantar un peatge, a partir del 2024, en les carreteres qualificades d’alta capacitat. Està clar, a més mobilitat de cotxes més ingressos.

MÉS per Mallorca ha denunciat que, d’aplicar-se finalment aquesta intenció política, tres carreteres de la xarxa viària de Mallorca es podrien veure afectades per aquesta nova taxa recaptatòria de l’Estat: la que uneix Palma amb Peguera, la que va des de Palma fins a sa Pobla; i la que enllaça Palma amb Llucmajor.

El portaveu adjunt d’aquest partit al Parlament, Josep Ferrà, ha lamentat la proposta del govern espanyol que ja s’hauria enviat a la Comissió Europea, pel seu corresponent debat i estudi. MÉS comparteix la filosofia d’ incentivar una mobilitat més sostenibles, segons Ferrà, “però això no pot fer-se augmentant l’excessiva càrrega fiscal que ja patim”. En aquest sentit, el portaveu ha recordat que “mentre l’estat continua sense compensar els costos d’insularitat, incrementa la pressió sobre particulars i empreses de Mallorca via imposts”.

També ha recordat que l’estat incompleix, des de fa molts d’anys, la seva obligació pel que fa a la xarxa viària de Mallorca. Ha fet referència al deute pendent del conveni de carreteres i la nul·la inversió en transport ferroviari o en el transport metropolità de Ciutat.

Ferrà, a l’hora que rebutjava més imposts als residents insulars, també ha recordat que els ciutadans de Mallorca ja paguen un peatge a l’ombra. Ha posat com a exemple, el desdoblament de la carretera de Manacor amb Palma que, mitjançant un peatge encobert, “haurà costat 560 milions d’euros quan el Consell de Mallorca acabi de pagar l’any 2042. El cost d’aquesta infraestructura va ser de 145 milions i amb el sistema de pagament per vehicle i en funció de la sinistralitat, ideat en el seu moment per Maria Antònia Munar, es triplicarà el preu”.

El Consell de Mallorca haura de seguir abonant durant els pròxims 25 anys una mitjana anual d’entre 12 i 20 milions a la concessionària de la principal carretera de la zona del Llevant, segons Ferrà

També s’ha referit al fet que el Consell de Mallorca encara ha d’abonar durant els pròxims 25 anys una mitjana anual d’entre 12 i 20 milions a la concessionària de la principal carretera de la zona del Llevant. La casa és gran !.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com