Connect with us

Actualitat

Una quinzena d’establiments turístics de Manacor preveuen obrir ara, malgrat la incertesa de l’estiu

La majoria dels empresaris del sector diuen estar disposats a provar-ho, a pesar de que la demanda existent no convida a l’optimisme

Amb més pausa que pressa, a poc a poc, una quinzena del total d’establiments turístics situats en el municipi de Manacor tenen intenció d’anar reobrint les seves portes a partir d’aquest mateix mes de maig, segons ha reconegut a defrancdigital.com, la pròpia regidora de Turisme de Manacor, Maria Antònia Truyols.

Tot això malgrat la incertesa del moment entorn de la pròxima temporada d’estiu, molt condicionada a l’evolució dels esdeveniments sanitaris i al ritme de vacunació.

Un segon grup d’aquests hotels o agroturismes han decidit ajornar la seva obertura fins al mes de juny, pendents de comprovar com evolucionen els establiments del municipi ja operatius.

Durant aquest mes de maig, i segons les dades facilitades pel departament de Turisme de Manacor, establiments com el Sol i Vida, Hotel Felip, Ca’n Guixa, Ses Rotetes, Gruta Vella, Colombo, Porto Drac, Rafa Nadal, Hotel Finca S’Aigo, Cala Mendia, Perla, Club S’illot i Punta Reina, fan comptes començar la seva activitat en els próxims dies.

De cara al mes de juny, podrien incorporar-se altres negocis turístics de la zona com l’Hotel Rural Son Mas, Apartamentos Vista Alegre a Cales de Mallorca o el Castell dels Hams, a Porto Cristo.

La demanda, sense cap dubte, serà la que marcarà el ritme de la desescalada hotelera, ja no sols en el municipi de Manacor, sinó en el conjunt de la zona del Llevant

La demanda, sense cap dubte, serà la que marcarà el ritme de la desescalada hotelera, ja no sols en el municipi de Manacor, sinó en el conjunt de la zona del Llevant.

Segons han reconegut algunes fonts del sector consultades per defrancdigital.com, les reserves per als mesos de juliol i agost en els anomenats productes de sol i platja segueixen una mica aturades. En canvi, la situació millora sensiblement en l’anomenat turisme d’interior i de naturalesa, en allotjaments petits.

Alguns empresaris turístics reconeixen que ara mateix és difícil pronosticar el percentatge d’establiments que estaran oberts aquest estiu amb el nivell d’incertesa existent, “però si fossin més del 50% seria un èxit”, ha explicat un d’ells.

“Si obrissin un 50% seria un èxit”, ha manifestat un empresari turístic de la zona

Els hotelers fan números per a saber si compensa arrencar o romandre tancats, com faran molts d’ells que donen la temporada per perduda. Números difícils amb la poca visibilitat de la demanda de què disposen ara mateix. Això sí, confien més en el turisme resident o espanyol que en l’estranger.

Són tendència