Connect with us

Oci i Cultura

Artà recuperarà l’esperit més ‘Cool’

Artà recuperarà l'esperit més 'Cool'

La localitat tornarà a celebrar el pròxim mes de juny el ‘Cool Days Festival’, després de la suspensió de l’edició de l’any passat a conseqüència de la crisi sanitària

El Cool Days Festival’ consisteix en una convocatòria cultural multidisciplinària que va néixer en 2005 i en el qual tenen cabuda les noves tendències en teatre, dansa i música.

El departament de Cultura de l’Ajuntament d’Artà té intenció de què aquest any pugui celebrar-se l’edició corresponent al 2021. Serà entre els dies 3 i 6 del pròxim mes de juny. Cal recordar, que l’edició del 2020 finalment va haver de ser suspesa a conseqüència de la crisi sanitària i la situació excepcional del moment.

Per a l’edició d’enguany i segons la programació que va ser feta pública oficialment aquest dimarts, es preveuen diversos espectacles culturals, tots ells a l’aire lliure, concentrats en un llarg cap de setmana, entre el dijous i el diumenge de la primera setmana del mes en qüestió.

Entre les actuacions previstes, hi ha programada una performance artística a la plaça del Conqueridor, a càrrec de l’artista guatemalenca, Regina José Galindo, considerada un dels majors exponents llatinoamericanes en aquesta disciplina. Algunes de les col·leccions d’aquesta artista formen part del Centre Georges Pompidou de París, el Solomon R. Guggenheim Museum de Nova York o el Museu d’Art Modern de la mateixa ciutat, entre molts altres espais culturals d’arreu del món. Entre els seus reconeixements artístics al llarg de la seva carrera, destaca el Lleó d’Or que va obtenir en la 51 edició de la Biennal de Venècia en 2005.

La programació també preveu una creació artística, aquesta vegada en el Claustre del Convent, a càrrec de l’artista artanenca, Laia Ventanyol que l’any passat va ser reconeguda amb el Premi Biennal d’Art Ciutat d’Amposta 2020. Tres anys abans, va rebre el títol de Meisterschüler per la seva carrera a Nuremberg (Alemanya).

Verónica R. Frías i l’artista Damià Vives, també nascut a Artà, completen el cartell d’artistes relacionats amb l’art modern i més avantguardista del Cool Days Festival 2021 d’Artà.

També la dansa contemporània, amb Des-espera i la dansa aèria, amb Aigua Nuc, tindran el seu espai. Maria Jaume i Donallop, amb les seves respectives actuacions en el Teatre d’Artà, centraran l’apartat musical de la convocatòria.

Diversos espectacles familiars i una sessió de teatre documental, completen l’atractiva convocatòria cultural.

Podreu seguir totes les novetats del ‘Cool Days Festival 2021’ d’Artà clicant en el següent enllaç.

Són tendència