Connect with us

Actualitat

Un 75% dels ciutadans de Llucmajor hauran de pagar un 20 per cent més pel servei de la recollida de residus

“A causa de la nefasta gestió de l’equip de govern en la posada en marxa de la Inspecció Tècnica de Residus (ITR)”, segons ha denunciat MÉS

Una cadena d’errors administratius per part de l’equip de govern repercutirà a les butxaques dels ciutadans i ciutadanes del municipi de Llucmajor. Això és el que ha denunciat el partit de l’oposició, MÉS per Llucmajor.

Segons explica la formació ecosobiranista en un comunicat de premsa, “n aquesta ocasió serà en matèria de tributs i, més en concret, a la taxa de fems, atès que un 75 per cent dels contribuents hauran de pagar un 20 per cent més a causa de la nefasta gestió de l’equip de govern en la posada en marxa de la Inspecció Tècnica de Residus (ITR)”.

En la denúncia dels fets, expliquen que “molts de ciutadans i empreses no podran acollir-se a la campanya de bones practiques en matèria de separació de residus que permet beneficiar-se d’una tarifa reduïda d’un 13 per cent en el servei. Demanaren a l’equip de govern que amplies el termini per adherir-se a la ITR, ja que una gran majoria de contribuents no s’hi ha adherit a causa de la mala campanya de comunicació i informació duta a terme”.

Segons MÉS per Llucmajor, “l’equip de govern ens donà la raó, va admetre errades greus a l’hora de comunicar, ja que moltes cartes no arribaren a les llars d’urbanitzacions, però així i tot, no aprovaren perllongar la campanya d’adhesió” sol·licitada per MÉS mitjançant una moció presentada en l’últim ple municipal.

Les zones més afectades són s’Arenal i urbanitzacions, “on la ciutadania no ha rebut cap tipus d’informació sobre la posada en marxa d’aquest nou sistema de bonificacions per bones pràctiques.

L’Ajuntament de Llucmajor recaptarà 8.000.000 de € per al 2021 quan al 2020 el pressupost indicava 6.800.000 per a la mateixa taxa”, exposa MÉS en el seu escrit de denúncia. També diuen que la quantitat recaptada per la taxa excedirà amb escreix el cost real del servei “la qual cosa no es pot fer”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència