Connect with us

Actualitat

La Fiscalia s’oposa a seguir amb el toc de queda i limitar les reunions a Balears

El TSJB haurà de decidir en un termini màxim de 48 hores si el Govern pot mantenir el gruix de les restriccions o si aquestes manquen d’empara jurídica

Aquest dilluns els informaven que el toc de queda que vol perllongar el Govern, més enllà del día 9 de maig, podria tenir els dies comptats. I és que aquest pròxim diumenge, decau l’estat d’alarma i, segons l’opinió expressada per alguns jutges i advocats, veien difícil que l’Executiu de les Illes el pogués continuar aplicant sense l’empara del govern de l’estat.

Aquest mateix dimarts, la pròpia Fiscalia de Balears ja s’ha manifestat en aquest sentit. El fiscal general, Bartomeu Barceló, ha redactat un informe on s’oposa al manteniment del toc de queda entre les 23.00 i les 06.00 hores, al·legant falta de suport jurídic arran de la no prolongació de l’estat d’alarma. D’igual manera, la Fiscalia també s’oposa al fet que es limitin les reunions familiars i d’amics a sis persones com ha demanat el Govern.

En canvi, s’ha pronunciat a favor que es continuïn exigint controls amb proves PCR i d’antígens en ports i aeroports de les Illes a tots els viatgers. També s’ha pronunciat a favor que es mantinguin els aforaments limitats en determinades activitats socials o religioses.

El TSJB haurà de decidir en un termini màxim de 48 hores si el Govern pot mantenir el gruix de les restriccions o si aquestes manquen d’empara jurídica. Abans del divendres, sortirem de dubtes.

Són tendència