Connect with us

Societat

20 anys després: Manacor recupera el departament de Joventut

20 anys després: Manacor recupera el departament de Joventut

L’Ajuntament ha habilitat i reformat una de les sales de l’Espai Na Camel·la per prestar novament aquest servei

L’Ajuntament de Manacor ha pres la determinació de recuperar el departament de Joventut davant la urgència de la situació per a molts joves, que es troben en una delicada situació econòmica – a les Illes Balears l’atur juvenil arriba al 40% – , un increment de la precarització, i l’augment dels intents suïcidi entre els joves de 15 a 29 anys, tot plegat intensificat pels efectes de la Covid-19.

“Som la primera generació que viurem pitjor que els nostres pares, patim una forta pressió generacional, estam sobreformats i no trobam el nostre espai. Per això, l’Ajuntament no pot mirar cap a una altra banda”, ha afegit Gomila. El nou departament pretén anar molt més enllà de la clàssica concepció d’entrendre Joventut com a sinònim de polítiques de lleure. “No ens volem conformar en només oferir lleure”, ha dit Gomila.

En aquest sentit, el departament s’estructura en tres àrees: un Punt d’Informació Juvenil, ubicat a l’Espai Na Camel·la, que obrirà també els horabaixes i que està pendent de contractar-se; el nou servei de Dinamització, el qual ja ha iniciat la creació del Consell Municipal de Joves, que pretén fer una passa més en la democratització del municipi; i finalment el Pla de Salut Integral.

La prevenció en salut mental, una prioritat

El Pla de Salut Integral neix de la necessitat de dotar els joves d’eines per millorar la seva salut mental i la seva creació s’ha fet en coordinació amb la Unitat de Salut Mental de l’IBSalut, els Policies Tutors del municipi i els departament d’Orientació dels instituts de Secundària del municipi. Tots plegats insisteixen en la necessitat urgent de fer feina en la prevenció de la salut mental i, precisament, aquest és l’objectiu del Pla.

El nou servei de Joventut organitzarà tallers de temàtica diversa amb l’objectiu d’empoderar-los, millorar la seva autoestima personal i construir relacions més sanes. “No ens feim una idea de les ansitetats que hi ha edats cada vegada més primerenques, angoixes, insomnis i emocions a les que ni tan sols no sabem posar paraules perquè no ens n’han ensenyat”, ha declarat Gomila.

Els tallers que de moment s’han programat són els següents: Talent i vocació, Lideratge individual i presa de decisions, Com construesc relacions de vincle, i Mindfulness. Els tallers s’aniran anunciant mitjançant els canals de l’Ajuntament de Manacor i s’organitzaran per grups d’edat.

Per a aquelles persones interessades en el nou servei, poden adreçar-s’hi mitjançant telèfon o WhatsApp al 617.648.774 o mitjançant els correus electrònics xdalmau@manacor.org i mmayolnicolau@manacor.org

La regidora de Joventut, Carme Gomila (en el centre de la imatge) acompanyada de dues tècniques del seu departament.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència