Connect with us

Comunitat

El Govern no té clar com mantenir actiu el toc de queda després del 9 de maig

El Govern no té clar com mantenir actiu el toc de queda després del 9 de maig

Balears és partidari de mantenir la dràstica mesura, però té difícil encaix sense l’empara del govern de l’Estat

El toc de queda podria tenir els dies comptats. Aquest diumenge, 9 de maig, decau l’estat d’alarma i, segons alguns jutges i advocats, és difícil que el Govern el pugui continuar aplicant sense l’empara del govern espanyol.

Precisament, al conseller i portaveu del Govern, Iago Negueruela, li han demanat aquest dilluns per aquest assumpte i sense entrar en gaire detalls s’ha limitat a dir que divendres que ve es decidiran les noves mesures, si bé ha reiterat la voluntat de seguir i mantenir les restriccions, que al seu entendre, han donat bon resultat.

Si el Govern vol continuar mantenint vigent el toc de queda, fixat des de fa setmanes, a partir de les 11 de la nit, només li queda una possibilitat legal d’intentar defensar-la. Aquesta es diu TSJIB. Professionals de la Justícia recorden que és una mesura “molt dràstica” i que ja ha durat sis mesos pràcticament sense contestació social. Ara bé, admeten que tot dependrà de les dades que aporti el Govern a la justícia per justificar-ne la necessitat.

El Govern no té competències per restringir drets fonamentals, però pot sol·licitar-ne l’autorització al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears si hi ha causes justificades per fer-ho. Per aquesta raó, els representants políticis del Govern tindran la necessitat de demostrar que la mesura és “encertada i raonable” amb “tots els elements al seu abast”.

Són diversos els territoris partidaris de mantenir el toc de queda més enllà del 9 de maig. Davant aquesta situació, podria donar-se el cas en què en una comunitat autònoma la justícia podria avalar el toc de queda i en una altra, no.

Són diversos els territoris partidaris de mantenir el toc de queda més enllà del 9 de maig. Davant aquesta situació, podria donar-se el cas en què en una comunitat autònoma la justícia podria avalar el toc de queda i en una altra, no

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència