Connect with us

Societat

Una estampa impactant

És aquesta l'única sortida que li queda a l'hostaleria?

És aquesta l’única sortida que li queda a l’hostaleria?

Les fotografies que acompanyen aquest text, bé podrien ser el fidel retrat (mai millor dit)  d’un dels sectors més castigats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia: l’hostaleria.

Bars i restaurants han estat un dels gremis professionals que s’han vist més perjudicats per les restriccions adoptades per les autoritats sanitàries a l’hora de plantar-li cara a la complicada situació sanitària.

S’estima que la crisi ha provocat el tancament en un any de prop de 300 bars i restaurants a les Illes, segons les xifres corresponents al mes de març d’enguany, recollides pel Institut Balear d’Estadística (Ibestat).

Els bars i restaurants van haver de tancar les seves portes a mitjan març de l’any passat, quan es va declarar l’estat d’alarma i la majoria d’activitats del sector serveis quedaren tots aturats. Des de llavors, la seva dinàmica ha canviat per complet i a penes han pogut reprendre la seva activitat amb normalitat.

Ara com ara, 13 mesos després que es fes oficial la pandèmia a escala mundial, segueixen sense poder atendre els clients a l’interior d’aquests establiments. Només se’ls permet el servei de terrassa, fins fa uns pocs dies, amb el nombre de taules i aforament limitats.

La caiguda de visitants turístics i la forta caiguda del poder adquisitiu de la major part dels residents també han afectat de ple al col·lectiu professional.

En l’horitzó s’albira l’arribada de la temporada d’estiu, que podria suposar una autentica bossa d’oxigen per al sector, però la incertesa de la situació actual (molt condicionada a l’evolució dels processos de vacunació) fa que aquesta possibilitat no es visqui amb l’entusiasme desitjat.

La imatge va ser presa aquesta setmana en una zona de pinar situada en un de les considerades destinacions turístiques per excel·lència de Mallorca. Ara només falta per descobrir si l’acció obeeix a una negligència professional per part de qualque repartidor de begudes o a la desesperada reacció d’una altra víctima en vida de la pandèmia.

Per cert, també cal demanar-se si aquest és també el trist destí que li espera al nostre medi ambient. Quin panorama !.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com