"La pandèmia ha accentuat les condicions difícils en què viuen molts joves"
Connect with us

Societat

“La pandèmia ha accentuat les condicions difícils en què viuen molts joves”

Manacor celebra una jornada de formació en prevenció del suïcidi juvenil

L’Ajuntament de Manacor ha celebrat una jornada de formació en prevenció del suïcidi juvenil en la que hi han participat membres dels centres educatius del municipi, sobretot orientadors, psicòlogues, policies tutors, educadors municipals i tècnics de joventut. La formació ha anat a càrrec de Nicole Haber, psicòloga clínica coordinadora del projecte autonòmic per a la prevenció de la conducta suïcida de l’Ibsalut.

La formació organitzada pel departament de Joventut de l’Ajuntament de Manacor està encaminada a deixar d’amagar aquesta problemàtica, present també al nostre municipi i a les escoles, visibilitzar la importància de la salut mental i donar eines als professionals.

La delegada de Serveis Socials i Joventut, Carme Gomila, destaca la importància d’aquesta formació en tant que el suïcidi juvenil és la primera causa de mort a les Illes Balears entre els joves de 25 a 30 anys, «per tant, necessitam donar eines a les persones que treballen directament amb joves perquè puguin detectar situacions de risc o d’intent de suïcidi abans que es produeixin».

La situació derivada de la pandèmia de la Covid-19 ha accentuat les condicions difícils en què viuen molts joves, marcades per la manca de perspectiva de futur i la precarietat, el que poden desembocar en situacions d’angoixa, frustració i ansietat. En aquest sentit, Gomila apunta la importància de parlar de salut mental juvenil: «és molt necessari, ara més que mai». La responsable de Serveis Socials i Joventut insisteix que la prevenció és fonamental alhora que assegura que «l’Ajuntament de Manacor du més de 20 anys sense fer polítiques actives pels joves, una situació que s’ha començat a revertir”.

“El suïcidi juvenil és la primera causa de mort a Balears entre els joves de 25 a 30 anys”, segons va explicar Carme Gomila

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com