Connect with us

Societat

Balears registra les pitjors reserves de sang dels últims quatre anys

La setmana passada, la fundació només disposava de 385 bosses de sang, mentre que el mínim de seguretat està fixat en 700 unitats

Balears va registrar la setmana passada la xifra més baixa de reserves sanguínies dels últims quatre anys, ha alertat aquest dilluns el director gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits, Ismael Gutiérrez.

Durant la setmana passada, la fundació només disposava de 385 bosses de sang, mentre que el mínim de seguretat està fixat en 700 unitats, ha explicat Gutiérrez. Ha dit que els períodes de vacances provoquen que aquesta situació es repeteixi tots els estius a causa de que part de la població està de vacances i ha assenyalat que, normalment, això succeeix a partir de la setmana 23 de cada any. El director del Banc de Sang ha insistit que no totes les transfusions van dirigides a l’atenció de persones accidentades ni l’increment de la demanda respon només a l’augment de la població per l’afluència massiva de turistes.

Del total de les donacions rebudes, el 60% va destinat a pacients hematològics, amb leucèmia o limfomes, un 9% a nins malalts i la resta s’utilitza en l’assistència a parts, traumatismes i per atendre pacients amb malalties sanguínies cròniques. Per això, no és suficient obtenir una resposta puntual per part dels donants, sinó que s’hauria de perllongar  durant tot l’any, ha remarcat Gutiérrez. “La sang en si no té cap cost”, ha assegurat sobre els rumors que circulen sobre la comercialització de la sang el director gerent, que ha volgut remarcar que les donacions no es venen als hospitals i l’única transacció econòmica que fa el Banc de Sang és per cobrir costos.

Són tendència