La Policia alerta sobre la proliferació a Mallorca 'd'aconseguidors de claus' arran de la crisi econòmica
Connect with us

Comunitat

La Policia alerta sobre la proliferació a Mallorca ‘d’aconseguidors de claus’ arran de la crisi econòmica

La Policia alerta sobre la proliferació a Mallorca 'd'aconseguidors de claus' arran de la crisi econòmica

L’últim cas sobre l’ocupació il·legal d’un habitatge s’ha donat en el Portixol, aprofitant que els residents portaven setmanes ingressats en un centre hospitalari

En els últims anys, però especialment des que Mallorca afronta la crisi econòmica derivada de la pandèmia, s’ha popularitzat la figura de “l’aconseguidor de claus ”, persona que facilita l’accés a un habitatge desocupat.

Així ho ha alertat en aquestes últimes hores la pròpia Policia Nacional. Es tracta de persones que canvien els panys de pisos desocupats i cobren a persones en situacions precàries una quantitat per a poder accedir a l’immoble.

Les fonts policials reconeixen que en alguns casos els nous “inquilins” són conscients de què es tracta d’una usurpació, i abonen una quantitat modesta pel fet que se’ls informi de la ubicació d’un habitatge buit i se’ls facilitin les claus, fent molt més senzill per a ells poder usurpar un pis que no constitueixi habitada, i del qual no puguin ser desallotjats immediatament.

En no poques ocasions les persones que accedeixen a l’habitatge creuen que “l’aconseguidor de claus” té dret sobre l’habitatge, i que el lloguer és legal, arribant a pagar mesos sencers de fiança i lloguer per endavant, descobrint posteriorment que han estat víctimes d’un engany.

Per aquest motiu, la Policia recomana no realitzar mai un pagament sense haver celebrat un contracte per escrit, acte que permet comprovar la documentació de l’arrendador. En el cas que existeixi algun dubte sobre la titularitat de l’habitatge o els drets de la persona que la lloga per a celebrar un contracte, cal assegurar-se per mitjà del Registre de la Propietat o simplement per mitjà dels veïnats de què no s’està sent víctima d’un engany.

L’últim episodi es va viure aquest passat dimarts en la zona del Portixol a Palma, on la Policia va procedir a la detenció d’un home i una dona, tots dos de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d’un delicte de violació de domicili d’un pis, al qual van accedir per a ocupar-lo, sent l’habitatge d’una mare i del seu fill, els quals es trobaven ingressats en un centre hospitalari.

Els nous ocupants van arribar a treure al carrer pertinences personals dels veritables inquilins de l’habitatge ocupat perquè fossin recollits pels serveis de neteja, trobant-se entre aquests papers personals i diversa documentació.

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com