Connect with us

Comunitat

El Govern presenta el recurs de cassació per la sentència del cas Nóos

Se sol·licita un increment de les penes dictades pels delictes comesos i la restitució íntegra dels doblers públics entregats

L’Advocacia de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears ha presentat aquest dilluns davant la Sala Segona del Tribunal Suprem la formalització del recurs de cassació contra la sentència dictada per l’Audiència Provincial de Palma per l’anomenat cas Nóos. L’Advocacia, com ja va sostenir durant el judici oral, manté la seva acusació únicament en relació amb els delictes comesos contra l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i amb l’objectiu primordial de recuperar íntegrament els doblers públics presumptament malversats.

Per això, en el recurs de cassació, que es pot consultar en el document adjunt, se sol·licita un increment de les penes dictades pels delictes comesos contra l’Administració a les Illes Balears i la restitució íntegra dels doblers públics entregats. Així, en el seu escrit l’Advocacia de la Comunitat Autònoma sol·licita l’increment de les penes següents:

Pel delicte continuat de malversació de cabals públics en concurs medial amb un delicte continuat de prevaricació, amb un delicte continuat de falsedat en document públic i amb un delicte continuat de falsedat en document mercantil, una condemna de 6 anys de presó i 15 anys d’inhabilitació absoluta per a Iñaki Urdangarin i Diego Torres.

Pel delicte continuat de malversació de cabals públics en concurs medial amb un delicte continuat de prevaricació i amb un delicte continuat de falsedat en document públic, una condemna de 4 anys de presó i 20 anys d’inhabilitació absoluta per a Jaume Matas.

Quant a la responsabilitat civil, en el recurs de cassació l’Advocacia sol·licita que es condemni els acusats a la restitució íntegra dels doblers públics entregats, per la suma total de 2.650.566,13 euros i en els mateixos termes que ja va sol·licitar en el judici oral.

Són tendència