Connect with us

Comunitat

Denuncien que 58.000 ciutadans de Balears esperen poder ser atesos en la sanitat pública

El PP acusa el Govern d’haver “gestionat la crisi sanitària en perjudici d’una atenció sanitària de qualitat”

Els assumptes sanitaris, bàsicament relacionats amb la gestió de la crisi sanitària i les seves conseqüències paral·leles, han tornat a centrar el debat en la sessió parlamentària d’aquest dimarts.

El cap de l’oposició, Biel Company, ha demanat avui a la presidenta Armengol, sobre les actuacions que té previst dur a terme l’Executiu, una vegada finalitzi l’estat d’alarma, el pròxim 9 de maig. El líder del PP s’ha referit al fet que “el president Sánchez ja ha reconegut que es nega a prorrogar l’estat d’alarma i el fa sense oferir cap alternativa, però els ciutadans i les empreses de Balears necessiten certeses”.

Company ha demanat “On està el pla de desescalada de Balears? Enlloc, perquè la improvisació és total. Quins plans té el seu Govern a partir de dia 9?, es mantindran els controls a ports i aeroports?, com controlarà el virus?, continuarà aplicant restriccions arbitràries sense que es coneguin els informes científics ni tècnics que les justifiquin?”, s’ha demanat Company.

El president del PP ha assenyalat que “la gestió del Govern està plena d’improvisació, incongruències, contradiccions i arbitrarietat”.

Per part seva, la diputada Tania Marí ha denunciat l'”opacitat” del Govern en relació a les llistes d’espera als hospitals públics de Balears i ha afirmat que “hi ha malalties que no poden esperar, pacients amb patologies que es poden veure agreujades per no tenir un diagnòstic, per no poder ser tractades a temps a causa del bloqueig sanitari que vivim”.

Marí ha acusat el Govern d’haver deteriorat les condicions laborals dels professionals sanitaris, d’haver ofert contractes precaris, d’haver rebutjat mesures de fidelització i d’imposar torns de treball o mobilitzacions forçoses” , afegint que “han gestionat la crisi sanitària en perjudici d’una atenció sanitària de qualitat i el més greu de tot, ho han fet restringint l’accés a la sanitat pública de tots els ciutadans. La conseqüència són més de 58.000 ciutadans en llista d’espera, 58.000 persones esperant a ser ateses sanitàriament”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència