Connect with us

Societat

El ple del Consell aprova una reducció del 3% en la taxa de residus d’enguany

Felanitx farà un seguiment de la qualitat del servei en la recollida del fems

La proposta, aprovada aquest dilluns de forma inicial, contempla que la tarifa de residus sòlids urbans (RSU) passi de 111,20 euros per tona a 108,03 euros

El Consell de Mallorca ha aprovat aquest dilluns en sessió extraordinària i de forma inicial, les tarifes de residus per l’any 2021. L’aprovació ha tirat endavant amb 30 a vots favorables i 3 abstencions. La proposta contempla que la tarifa de residus sòlids urbans (RSU) passi de 111,20 euros per tona a 108,03 euros, una baixada del 3% si es compara amb l’any anterior.

La prioritat de l’aprovació d’aquestes tarifes és congelar la taxa RSU evitant que els efectes de la crisi econòmica sobre els preus públics recaiguin en la ciutadania. Per tal de contenir al màxim les tarifes, el Consell ha utilitzat tots els mecanismes al seu abast. La institució insular aportarà 2,5 milions de doblers dels romanents per poder contenir les tarifes per enguany i la concessionària TIRME ha assumit part de les pèrdues ocasionades per la crisi, 1,6 milions de la regularització del 2020 i quasi 3 milions per 2021.

La presidenta Catalina Cladera ha assegurat que «l’objectiu del Consell és que la tarifa no pugi, malgrat les dificultats generades per la pandèmia als ciutadans, a les empreses i als autònoms». Cladera ha agraït el sentit del vot dels partits polítics que formen part de la institució insular en reconeixement a l’esforç fet pel Consell i també ha destacat la feina feta per la vicepresidenta i consellera del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i pel seu Departament. Ribot també ha explicat que la crisi econòmica havia fet pujar el cost d’aquesta taxa que paguen els ajuntaments.

La mesura, que ha estat aprovada aquest dimarts de forma inicial, ha comptat amb 30 vots a favor i l’abstenció d’El Pi.

La portaveu del grup regionalista, Xisca Mora, ha justificat el vot del seu grup explicant que enguany amb l’incorporaciò dels romanents aquestes s’han pogut mantenir, però hi ha factors que poden fer que per anys vinents hi hagi un increment tarifari que repercuteixi negativament en els ciutadans.

Per la seva banda, el portaveu del PP, Llorenç Galmés, ha alertat sobre la necessitat que aquesta mesura sigui aprovada de manera definitiva, o del contrari “els ajuntaments no podran repercutir-ho en la taxa d’escombraries fins al 2023”.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com