Connect with us

Comunitat

Balears: El repunt de nous contagis afecta principalment als joves d’entre 16 i 29 anys

La incidència ara mateix en aquest segment de població és de 71 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies

La gent gran va ser la part de la població més afectada durant la primera onada de la pandèmia. Ara és el grup de joves amb edats entre els 16 i els 29 anys el que està experimentant el major repunt de nous positius, segons les dades fetes públiques aquest dilluns pel portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses del Govern, Javier Arranz.

La relaxació de les mesures de distanciament, no utilitzar les mascaretes en determinades situacions de risc, compartir objectes o no mantenir una higiene adequada són causes de contagi en moltes persones joves.

La franja que fa referència als majors de 80 anys es troba en 24 casos per cada 100.000 habitants.

Pel que fa a la incidència de la covid-19 en els centres educatius de les Illes, la seva evolució és favorable, segons el Govern. Les darreres dades continuen mostrant que hi ha una transmissió molt baixa dins els centres educatius, tal com demostren els estudis de contacte fets als alumnes positius. A més, cal destacar que des de fa cinc setmanes no hi ha cap positiu entre els docents de les Illes Balears i que al voltant de 17.000 professionals dels centres educatius ja amb rebut la primera dosi de la vacuna d’AstraZeneca. Ara estan a l’espera que Salut determini si se’ls administra o no la segona dosi d’aquest fàrmac o és substituït per un altre compost.

Des de fa cinc setmanes no s’ha produït cap cas positiu entre els docents de les Illes

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència