Connect with us

Oci i Cultura

Sant Jordi 2021: Les parades de llibres i roses tornen al carrer

Sant Jordi 2012: Les parades de llibres i roses tornen al carrer

Una recreació artística al Claustre de Manacor ha donat vida a l’edició d’aquest any, condicionada pels protocols sanitaris

Floristes i llibreters de tot arreu han afrontat aquest Sant Jordi d’enguany amb una mica més d’optimisme que l’any passat, a pesar que s’han hagut d’adaptar a totes les mesures de seguretat.

En el cas de Manacor, la Fira del Llibre ha obert de bon matí les seves portes al Claustre de Sant Vicenç Ferrer, amb les parades de Leo, Món de Llibres i Sincòmics, després que l’any passat tots els actes de la Setmana del Llibre varen haver de ser virtuals. També s’ha inaugurat la instal·lació artística ‘Infants: artistes i poetes’ que han elaborat alumnes de 3r de Primària de tot el municipi de Manacor sota la coordinació de Sara Fernández d’Ennigulart. La instal·lació es podrà visitar fins dia 30 d’abril al Claustre i, posteriorment, serà traslladada a Porto Cristo.

‘Infants: artistes i poetes’ és el resultat de 32 tallers fets amb els escolars de 3r de Primària de tot el municipi. “L’objectiu del taller era empoderar-los com artistes i entre tots dissenyar una instal·lació artística”, ha explicat la coordinadora de l’exposició, Sara Fernández aquest divendres matí. Al final totes les peces parlen de poesia, de paraules, de jugar amb versos. Pel que fa a les peces, primer es pot trobar una màquina d’escriure amb un arc de sant Martí on hi ha nius, en què es planteja l’exercici creatiu de pensar com serien els ous si els llibres sortissin dels ous. La segona peça són llibres blancs que no diuen res, però que s’han completat amb insectes pol·linitzadors. La tercera peça és la construcció de la hitamhàfora més llarga del món. La quarta peça és un drac poètic. La cinquena és un televisor, sobre el que s’hi alça un infant amb ales de llibre. La sisena és una mar de peixos plens de paraules, preparats per a explicar històries. Al mig del Claustre hi ha plats amb haikus contemporanis en català i la instal·lació de la deconstrucció d’un poema de Miquel Àngel Riera.

‘Infants: artistes i poetes’ és el resultat de 32 tallers fets amb els escolars de 3r de Primària del municipi de Manacor.

La instal·lació també està acompanyada d’una textura sonora composta i creada per Simó Femernies i la seva filla Júlia, que consta de 6 peces de 10 minuts que recreen atmosferes de diferents gèneres literaris.

El delegat de Cultura, Mateu Marcé, ha agraït la seva participació a tots els centres que han fet possible la instal·lació artística, i alhora ha assegurat estar “molt content perquè poc a poc tornam a la normalitat. L’any passat va ser impossible i enguany podem tornar a acostar la cultura als ciutadans”.

La Fira del Llibre de Manacor està oberta de 9 h a 20 h. Al llarg de tot el capvespre, s’ha celebrat la Marató de Contes a diferents indrets del municipi.

Són tendència