Connect with us

Actualitat

Desarticulat a Manacor un actiu grup delictiu amb nombrosos robatoris arreu de Mallorca

Desarticulat a Manacor un actiu grup delictiu amb nombrosos robatoris en diversos municipis de Mallorca

Deu persones han estat arrestades, set d’elles executaven els robatoris  i tres d’elles rebien les joies robades

La Policia Nacional han desarticulat un grup delictiu dedicat al robatori amb força en domicilis de Palma i de diversos pobles de l’interior de Mallorca, procedint a la detenció de deu persones, set d’elles com a presumptes autors d’integració en grup criminal i robatoris amb força, tractant-se de sis homes d’origen marroquí de 19, 20, 21, 23, 24 i 25 anys d’edat, una dona de nacionalitat espanyola de 37 anys i altres tres persones com a presumptes autors d’un delicte d’encobriment en aquest cas tres homes espanyols de 23, 33 i 49 anys.

Fins al moment s’han verificat nombrosos robatoris a Palma, Algaida, Porreres, Marratxí, Ariany, Sant Llorenç des Cardassar , Manacor i altres localitats, des de finals de l’any 2020 fins a l’actualitat.

Modus operandi i grup criminal

Els integrants del grup accedien a plantes baixes o cases de camp. Una vegada a l’interior sostreien preferentment joies i efectes de valor.

Els robatoris gairebé íntegrament es cometien durant el matí, aprofitant que els propietaris s’absentaven per a anar a treballar i poder actuar amb total impunitat. Tan sols en una ocasió es van trobar amb els residents a l’interior, fugint del lloc després de ser sorpresos per aquests.

Desarticulat a Manacor un actiu grup delictiu amb nombrosos robatoris en diversos municipis de Mallorca

Van cometre nombrosos robatoris a Palma, Algaida, Porreres, Marratxi, Ariany, Sant Llorenç des Cardassar , Manacor i altres localitats, des de finals de l’any 2020 fins a l’actualitat.

Els habitatges no eren escollits a l’atzar, cercaven indrets que els aportés discrecionalitat i alhora on s’obtingués un gran botí, per la qual cosa els domicilis eren en zones allunyades del centre urbà i una mica disperses respecte a més habitatges o nuclis de població.

El grup criminal tenia caràcter estable i operaven de forma concertada i coordinada, actuant amb repartiments de tasques i funcions. Per a això alguns dels integrants aportaven el mitjà de transport per a acudir als habitatges, uns altres realitzaven labors de vigilància en el moment de perpetrar els robatoris, mentre que uns altres integrants accedien a l’interior, encarregant-se posteriorment de donar sortida als objectes sostrets en el mercat negre o a través de compradors del gènere robat.

Entrades i registres

Els agents van dur a terme una recerca en la qual es va aconseguir identificar als integrants del grup criminal, així com als peristes que rebien part del botí sostret, portant dimecres passat un operatiu policial a Manacor on residien els integrants del grup criminal i a Palma on es trobaven els compradors de bona part del gènere sostret.

Com a resultat dimecres passat es van dur a terme cinc entrades i registres domiciliaris a Manacor i inspeccions en locals de Palma, i com a resultat es va procedir a la detenció de deu persones, set d’elles com a presumptes autors d’integració en grup criminal i robatori amb força i tres d’elles com a presumptes autors d’un delicte d’encobriment, intervenint joies, rellotges, telèfons mòbils, tauletes, altres efectes i més de 20.000 euros en efectiu.

La recerca, que està declarada secreta, continua oberta i no es descarten més detencions.

Són tendència