Connect with us

Comunitat

Una nova eina web permet conèixer la disponibilitat de parcel·les industrials a Balears

Una nova eina web permet conèixer la disponibilitat de parcel·les industrials a Balears

El conjunt del territori compta amb 9,79 milions de m2 de sòl industrial, dels quals un 14,58 % està disponible

L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) ha estat l’encarregat de recollir les dades per al Sistema d’Informació Geogràfica de Sòl Industrial (SIG), amb visites als municipis i als polígons industrials existents. Posteriorment s’han validat les dades amb SITIBSA, que ha creat un visor que es pot trobar a https://ideib.caib.es/solindustrial/, i també al visor general de l’IDEIB (Infraestructura de Dades Espacials de les Illes Balears), desenvolupat pel SITIBSA.

El visor de sòl industrial permet identificar la referència cadastral de les diferents parcel·les, l’illa i l’adreça, si es troben a un polígon o a una zona aïllada, les dimensions en metres quadrats, si estan edificades, així com si estan en explotació o disponibles. Tota aquesta informació facilitarà la tasca de persones empresàries i emprenedores que vulguin implantar una indústria a les Illes Balears, que així podran consultar amb el visor les principals dades de les parcel·les, així com la seva disponibilitat. A més, tota la informació recollida pel SIG servirà perquè les administracions tenguin una visió real del sòl industrial de les Illes Balears i puguin desenvolupar polítiques efectives.

Les primeres dades disponibles que se’n deriven del SIG és que les Illes Balears compten amb 9.791.707 m2 de sòl industrial, dels quals un 14,58 % està disponible (1.427.866 m2). És a dir, les Balears tenen 818 parcel·les industrials lliures de les 3.936 existents.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència