Connect with us

Vist a les xarxes

L’EMA avala continuar vacunant amb Janssen encara que veu un possible vincle amb els casos de trombosis

La nova vacuna de Janssen es començarà a distribuir a Balears a mitjans mes d'abril

Recomana afegir un avís sobre possibles efectes secundaris com ja va fer amb AstraZeneca  i pot ser administrada en totes les edats

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) veu un possible vincle entre la vacuna de Janssen i els casos denunciats de trombosis però avala el seu ús. Així ho ha comunicat aquest dimarts, en un dictamen similar al pronunciat amb la vacuna d’AstraZeneca. Els beneficis, per tant, superen als riscos segons el parer de l’EMA: “S’ha d’afegir un advertiment sobre coàguls sanguinis inusuals amb plaquetes baixes en sang a la informació de la vacuna de Janssen, que hauria d’incloure’s com a efectes secundaris molt infreqüents de la vacuna”.

Per a poder arribar a aquesta conclusió, l’EMA s’ha basat en totes les dades disponibles, inclosos els vuit casos dels EUA de trombes inusuals greus associats amb nivells baixos de plaquetes, un d’ells amb resultat de mort. A 13 d’abril, més de 7 milions de persones havien rebut la vacuna als EUA.

Tots els casos van ocórrer en persones de menys de 60 anys dins de les primeres tres setmanes després de la vacunació, la majoria dones. Tenint en compte les proves disponibles en el moment, “no s’han confirmat factors de risc”, diu l’EMA.

Espanya té emmagatzemades 146.000 dosis de Janssen que van arribar la setmana passada, de les quals 3.600 s’enviaran a les Balears.

Són tendència