Connect with us

Actualitat

“La Sra. Calvo se’n va riure de la petició d’investigar l’agressió a dos policies locals a Cala Rajada”

El batle de Capdepera insta el ministre de l’Interior, Grande-Marlaska, que ordeni investigar la passivitat de la Guàrdia Civil en els fets ocorreguts el passat 2 d’abril

El batle de Capdepera ha sol·licitat formalment al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, una recerca per la falta de col·laboració de la Guàrdia Civil després de l’agressió a dos policies locals en el nucli costaner de Cala Rajada, coincidint amb les passades festes de Setmana Santa. Aquesta petició també ha estat dirigida al propi Defensor del Poble, Francisco M. Fernández Marugán.

En l’exposició dels antecedents, l’escrit municipal destaca que “el passat 2 d’abril va tenir lloc una agressió a dos membres de la Policia Local de Capdepera, en exercici de les seves funcions, en la localitat de Cala Rajada, a conseqüència de la qual aquests agents van sofrir lesions que avui dia encara no han sanat, atès que romanen de baixa laboral”.

El mateix escrit ressalta que “al lloc dels fets van acudir com a suport una altra unitat de Policia Local, així com una de la Guàrdia Civil. Donada la superioritat numèrica dels atacants no es va poder en aquest moment procedir a la detenció dels agressors, redactant-se posteriorment el corresponent informe dels fets a aquest efecte de donar inici al preceptiu atestat policial per a en primer lloc investigar els fets i, procedir després a la detenció dels possibles autors”.

L’escrit informa que de tot això es va donar complerta informació a la caserna de la Guàrdia Civil d’Artà en previsió que haguessin de ser requerits per part d’aquesta Policia Local com a suport en el moment de practicar-se les detencions.

Segons el requeriment municipal, “aquestes detencions no es van poder dur a terme a causa de diverses circumstàncies les quals s’expliquen detalladament en l’informe redactat pel Sotsinspector Cap de la Policia Local”, afegint que “la Guàrdia Civil d’Artà es va fer càrrec de la instrucció de les corresponents diligències i que des del dia  dels fets fins al dia 5 d’abril de 2021, els precitats agressors es van presentar voluntàriament davant la Guàrdia Civil,  compareixença que es va dilatar molt en el temps, ja que en cap moment anterior van ser detinguts, si no que, com ja s’ha dit, el lliurament va ser voluntari”.

L’exposició dels  fets redactats cotinua dient “que posteriorment, una vegada finalitzades les diligències instruïdes amb aquest motiu els investigats, en qualitat de detinguts, van ser posats a disposició judicial per a celebració de judici ràpid, per un possible delicte lleu, la qual cosa també resulta peculiar si atenem les imatges gravades in situ en el lloc dels fets”.

En l’argumentació exposada per part del Consistori de Capdepera també s’esmenta la reunió celebrada la setmana passada en la delegació del govern espanyol a Balears, a la qual van assistir el batle i el cap de la Policia Local de Capdepera, “després de ser citats per la delegada del govern, Sra. Aina Calvo, es reuneixen amb la mateixa i el Coronel Cap de la Guàrdia Civil de Balears. En aquesta reunió, el Coronel de la Guàrdia Civil es reafirma en la seva versió dels fets, la qual no coincideix en absolut amb el viscut pels agents de la Policia de Capdepera i aquest Consistori. Interpel·lada la delegada del govern perquè obrís una recerca amb la finalitat de revisar els fets, igual que es faria amb qualsevol tràmit administratiu, amb una revisió d’ofici, la Sra. Calvo se’n va riure de la petició, per trobar-la absurda”, conclou el text.

Són tendència