Connect with us

Comunitat

El Govern es planteja un aforament del 100% a les terrasses, sense obrir els interiors

24 establiments de restauració i oci nocturn de Cala Rajada son denunciats per no complir les mesures per la Covid-19

Els exteriors dels bars i restaurants podrien tenir obert fins a les 22 hores, excepte els divendres i dissabtes

De moment, no hi ha res decidit al respecte, però són alguna de les possibilitats que maneja el Govern amb la finalitat de flexibilitzar les restriccions existents en el conjunt del territori, principalment a Mallorca.

Sobre la taula està la necessitat d’alleujar la situació del sector de l’hostaleria, però també mantenir els nivells de contagi a les illes.

Dijous que ve l’Executiu plantejarà de manera oficial a sindicats i patronal la seva proposta de flexibilització, que pel que sembla contemplaria la possibilitat que les terrasses puguin albergar clients al 100% de la seva capacitat fins a les 22 hores de la nit, excepte els divendres i dissabtes. Cal recordar, que ara mateix a Mallorca les terrasses han de tancar a les cinc del capvespre i el seu aforament es limita al 50% de la seva capacitat. El pla del Govern passa per permetre que els bars i restaurants puguin servir sopars a les terrasses, però només determinats dies a la setmana.

També es contempla que l’aforament de les grans superfícies pugui passar del 30% al 50% els caps de setmana i que el gran comerç pugui reprendre la seva activitat també els dissabtes i diumenges.

La incidència de casos de coronavirus es manté al voltant dels 60 contagis per cada 100.000 habitants a 14 dies. Aquests són els percentatges que vénen donant-se des de principis del passat mes de març.

Són tendència