Connect with us

Comunitat

Armengol defensa la necessitat de mantenir el toc de queda després del 9 de maig

Armengol defensa la necessitat de mantenir el toc de queda després del 9 de maig

La presidenta del Govern ho considera “absolutament necessari”

Les restriccions a la mobilitat han estat la pedra angular de la política de Francina Armengol per a limitar els contagis a Balears.

Fa unes setmanes, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja va avançar que l’actual estat d’alarma no es prolongarà més enllà del pròxim 9 de maig. Sense aquesta declaració, Balears, ni tampoc cap un altre territori de l’estat, no podrà imposar limitacions de mobilitat i això és una cosa que preocupa enormement al Govern, que es queda sense instruments legals per a poder poder continuar imposant certes restriccions a la ciutadania.

Per aquesta raó, i quan falten tres setmanes perquè s’aixequi l’estat d’alarma, des del Govern reclamen poder disposar d’una eina jurídica per a poder aprovar restriccions.
El govern de l’estat ja ha avançat que, en la co-gobernança que s’ha establert duranta la pandèmia amb les comunitats autònomes, hi haurà mecanismes perquè es puguin aprovar limitacions.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, s’ha referit aquest dilluns novament a aquest assumpte. Ha defensat la necessitat de mantenir el toc de queda a Balears després del 9 de maig, per considerar-ho “absolutament necessari”. També ha insistit a defensar una “desescalada lenta” malgrat la insistència dels restauradors perquè es permeti novament l’obertura dels interiors en bars i restaurants.

Aquest dilluns, el portaveu de l’Executiu, Iago Negueruela, ha reconegut una possible flexibilització de les restriccions que serà discutit aquesta setmana amb els agents diferents agents socials i que podria anunciar-se a finals de setmana. Negueruela no ha avançat en què podrien consistir les noves mesures sanitàries.

Aquest dilluns, el portaveu de l’Executiu, Iago Negueruela, ha reconegut que en els pròxims dies podria anunciar-se una possible flexibilització de les restriccions

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència