Connect with us

Actualitat

Santanyí reclama a la Conselleria d’Agricultura ajudes per als ramaders del municipi

La producció de cereals i farratges s’ha vist greument afectada davant la falta de pluges: les produccions s’han reduït més d’un 70%

El municipi de Santanyí és un dels indrets de Mallorca que menys pluja registra anualment, i aquest any no ha estat una excepció, fins al punt que la situació s’ha vist agreujada. Aquesta sequera està generant greus problemes als pagesos del municipi. Per aquesta raó, la regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Santanyí ha dirigit un escrit a la consellera d’Agricultura del Govern de les Illes Balears, Mae de la Concha, instant a una promoció urgent d’ajudes per a ramaders i pagesos.

Segons la missiva dirigida a Agricultura la setmana passada, la producció de cereals i farratges s’ha vist greument afectada per aquesta falta de pluja en el municipi. Això ha provocat una caiguda de les produccions de més del 70%; cosa que impossibilita sostenir l’alimentació dels animals durant tot l’any. Els pagesos asseguren que no hi ha pastures, i els ensitjaments que es fan cada any, al desembre i al gener, no s’han pogut fer o són de molt mala qualitat. La suma de tot això farà que no hi haurà prou reserves per alimentar els animals tot l’any.

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha remarcat el fet que “amb aquesta sequera, juntament amb la crisi que fa anys que arrossega el sector agrícola i ramader d’alts costos de producció i preus baixos, està conduït als pagesos a tampoc poder comprar aliment per als seus animals. És per això que reclamam a la Conselleria d’Agricultura que reaccioni i faciliti ajudes per al sector”.

De fet, el sector agrícola santanyiner, no només ha d’assumir la compra d’aquests aliments, sinó que també s’ha de tenir en compte el fet que els pagesos ja han fet una inversió als seus terrenys per obtenir els farratges. La situació està arribant a l’extrem en la qual els ramaders es plategen posar en marxa una vegada més els seus pous per posar remei a la situació.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència