Connect with us

Comunitat

El confinament va provocar un major consum del producte local

El preu de les tomàtigues de ramellet, pels niguls

A Mallorca, la demanda va augmentar un 26%

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha presentat aquest dimecres l’Anàlisi de les Cadenes Alimentàries i Diagnosi del Sector de Producció Local, Ecològica, Agroindustrial i Artesanal de les Illes Balears, un estudi encarregat per la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària i que analitza, entre altres, l’impacte de la COVID-19 als hàbits de consum d’aliments de la població balear. Segons aquest informe, el consum de producte local arran de la pandèmia i durant els mesos de confinament als domicilis -de març a juliol de 2020-, va augmentar més d’un 20%, un consum vinculat a valors de qualitat i de territori.

Per illes, a Mallorca va augmentar un 26%; a Menorca un 13% i a Eivissa un 26%. A més, un 11,3% de la població assegura haver incrementat la compra de productes agroalimentaris a domicili i un 32,6% reconeix haver comprat més a botigues de proximitat. La consellera Mae de la Concha ha destacat que la COVID-19 ha ajudat a prendre consciència de «la necessitat d’assolir un major abastiment alimentari local, una producció més justa i un consum responsable a l’abast de tota la ciutadania».

Consum agroalimentari

Durant l’any 2019 es varen consumir 1.315.945 tones de producte agroalimentari a les Balears; d’aquestes, 954.705 tones es varen destinar al consum domèstic i 361.239 tones al consum turístic; això suposa una mitjana de 2,1 kg per persona/dia a l’àmbit domèstic i 2,99 kg a l’àmbit turístic.

Són tendència