Connect with us

Actualitat

Capdepera vol que Interior investigui l’actuació de la Guàrdia Civil entorn de l’agressió de Cala Rajada

El batle de Capdepera vol que Interior investigui l'actuació de la Guàrdia Civil entorn de l'agressió de Cala Rajada

Rafel Fernández no ha sortit gaire convençut de les explicacions que ha obtingut avui en la trobada celebrada a la delegació del govern espanyol a Palma

La reunió que finalment ha pogut celebrar-se aquest dimecres a Palma entre els representants de l’Ajuntament de Capdepera i els responsables de la Guàrdia Civil no han servit per a acostar postures després dels incidents ocorreguts durant la Setmana Santa en el nucli de Cala Rajada, on va resultar agredit un agent de la Policia Local per part d’un grup de veïnats.

Rafel Fernández, manté sentir-se defraudat per l’actuació de la Guàrdia Civil. Fernández assegura que hi havia un compromís per part del responsable del quarter d’Artà de la Benemèrita per detenir els agressors dels policies locals el mateix dia dels fets. Això, segons el batle, no es va complir i no foren arrestats fins tres dies després. Fernández ha dit també que no l’han convençut les explicacions que ha rebut avui a la trobada celebrada a la delegació del govern espanyol a Palma i per aquesta raó fa comptes traslladar els fets al Ministeri de l’Interior perquè els fets puguin ser investigats.

Per la seva banda, la delegada del govern de l’estat, Aina Calvo, ha defensat l’actuació de la Guàrdia Civil. Ha declarat que els agents varen investigar l’agressió als policies locals durant un cap de setmana fent interrogatoris i inspeccions oculars. Aquestes diligències, diu Calvo, són les que permeteren passar a disposició judicial els detinguts, i la posterior retirada del passaport i la imposició d’un ordre d’allunyament del lloc dels fets. Calvo rebutja les crítiques rebudes per la Guàrdia Civil que ha considerat infundades.

La delegada del govern de l’estat, Aina Calvo, ha defensat l’actuació de la Guàrdia Civil

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com