Connect with us

Comunitat

Detectat el primer cas de la variant brasilera a Mallorca

Detectat el primer cas de la variant brasilera a Mallorca

I 3 casos positius de la variant sud-africana a l’illa d’Eivissa

La Unitat de Genòmica Microbiana del Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha detectat noves variants del SARS-CoV-2. En la darrera tanda de seqüenciació, corresponent a les dues darreres setmanes de març i la primera d’abril, s’han analitzat 80 casos. Els resultats han estat comunicats a la Direcció General de Salut Pública i Participació i al Centre Nacional de Microbiologia.

Dels 80 casos analitzats, 59 pertanyen a la variant britànica, que continua sent la predominant en el conjunt de les Illes Balears. Catorze dels 80 casos seqüenciats presenten la mutació E484K, que determina una certa disminució de l’eficàcia de les vacunes disponibles. Els restants són casos de variants que no es consideren de rellevància.

En concret, dels 14 casos esmentats anteriorment, s’ha detectat per primera vegada a les Illes Balears el primer cas de la variant brasilera (P1) -concretament a l’illa de Mallorca-, i 3 casos de la variant sud-africana a l’illa d’Eivissa. A més, s’han detectat 8 casos de la variant B.1525 a Mallorca i 1 cas de la variant B.1526 a Menorca. Un més correspon a un dels 59 casos de variant britànica que, a més, ha adquirit la mutació esmentada.

La variant britànica continua sent la predominant en el conjunt de les Illes Balears, segons el Govern

Des de l’inici de la pandèmia, la Unitat de Genòmica Microbiana del Servei de Microbiologia de Son Espases ha seqüenciat el genoma de més de 1.000 casos de COVID-19 a les Illes Balears.

Es tracta d’uns dels centres de l’Estat que més mostres del SARS-CoV-2 ha seqüenciat, molt per sobre de les recomanacions del Ministeri de Sanitat i del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC).

Són tendència