Connect with us

Actualitat

Manacor no descarta convocar una consulta popular per a decidir la continuïtat de la piscina municipal

Manacor no descarta convocar una consulta popular per a decidir la continuïtat del servei de la piscina municipal

Els grups de l’oposició defensen que es tracta d’una prestació essencial, mentre que l’equip de govern expressa els seus dubtes en aquest sentit

L’equip de govern de l’Ajuntament de Manacor va evitar “banyar-se” sobre la continuïtat o no del servei de la piscina municipal. L’assumpte va ser motiu de debat després que els tres grups de l’oposició haguessin presentat una moció conjunta exigint la continuïtat d’aquest servei en considerar-ho un prestació essencial.

Les instal·lacions ara mateix es troben tancades al públic, després que l’Ajuntament hagués rebut, fa uns dies, una notificació per part del Jutjat Mercantil número 3 de Palma on es notificava al Consistori sobre la clausura de les instal·lacions de la piscina municipal. Aquest fet es produïa després que l’empresa concessionària, Esquitxos de Blavor S.L., s’hagués declarat en concurs de creditors a principis del passat mes de març.

El Jutjat Mercantil número 3 de Palma també va notificar a l’Ajuntament de Manacor el cessament de l’activitat per part de l’empresa, que tenia la concessió del servei des de l’any 1997. Des de llavors les instal·lacions romanen tancades.

La representant d’El Pi, Bel Febrer, en el últim ple municipal celebrat aquest passat dilluns a la nit, va justificar la necessitat que l’Ajuntament es posicioni a favor de mantenir aquest servei una vegada siguin recuperades les instal·lacions, “sense que això impliqui necessàriament que el servei hagi de ser novament externalitzat”.

Els grups de l’oposició són partidaris de mantenir el servei, “sense que això impliqui necessàriament haver d’externalitzar novament la seva gestió”, segons va explicar, Bel Febrer

El portaveu de l’equip de govern, Joan Gaià, va avançar en la seva intervenció que els partits que formen el pacte de govern anaven a abstenir-se a l’hora de votar la moció presentada, si bé va manifestar els seus dubtes sobre la conveniència de donar continuïtat al servei. Va recordar que la gestió d’aquestes instal·lacions sempre havien estat motiu de polèmica des de la seva obertura, provocant lloances i queixes per parts iguals. “El servei va tenir molt bona acceptació al principi per part dels usuaris, malgrat les queixes pels alts preus que la mateixa empresa havia fixat i que la gestió també va ser motiu de comentaris no sempre favorables”.

Va fer una menció especial al fet que, malgrat que la gestió va ser adjudicada a una empresa privada, “la piscina municipal ha suposat anualment a l’Ajuntament un cost de 43.000 euros”. Segons Gaià, “la necessitat d’aquest servei ara mateix a Manacor no és el mateix que existia 25 anys enrere”, al·ludint al fet que existeixen altres ofertes en aquest sentit gestionades per empreses privades “on el model de gestió sembla que els està funcionant. Per desgràcia, i desconec els motius, mai va ser aquest el cas de la piscina municipal”.

“Malgrat que la gestió va ser adjudicada a una empresa privada, la piscina municipal ha suposat anualment a l’Ajuntament un cost de 43.000 euros”, va explicar el portaveu de l’equip de govern, Joan Gaià

Gaià, que va reconèixer que es tracta d’una decisió política difícil, va deixar entreveure que la decisió final que pugui adoptar l’equip de govern en aquest sentit podria dependre dels preceptius informes tècnics sobre la conveniència de mantenir el servei o no, si bé tampoc va descartar que pugui arribar a convocar-se una consulta popular perquè siguin els mateixos ciutadans els qui tinguin l’última paraula en aquest sentit.”Nosaltres internament hem arribat a plantejar-nos fins i tot aquesta possibilitat, va reconèixer el mateix portaveu, abans de prendre una decisió definitiva sobre l’assumpte.

Febrer, que va estar al capdavant de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Manacor durant 8 anys en legislatures anteriors, va dir conèixer perfectament tota la situació relacionada amb el servei en qüestió, però enmig de la situació creada també s’han vist afectats treballadors i usuaris, i per aquesta raó creia que la continuïtat o no del servei havia de ser, com a mínim, debatuda i tractada per parts dels representants polítics. Sobre l’existència d’altres serveis privats de piscina en el municipi i una possible competència deslleial per part de l’Ajuntament a aquestes empreses privades, fet al qual també s’havia referit anteriorment Joan Gaià, Febrer va recordar al portaveu del govern municipal que el Consistori gestiona una Escola Municipal de Música i Escoletes per a nins, serveis que també existeixen a títol privat a la ciutat, sense que fins avui hagi suposat cap problema en aquest sentit.

Són tendència