Connect with us

Comunitat

Anticorrupció vol investigar quins càrrecs públics s’han vacunat abans d’hora

Anticorrupció vol investigar quins càrrecs públics s'han vacunat abans d'hora

La petició ha quedat limitada als representants públics, després que Salut es negués a facilitar les dades dels 130.000 ciutadans vacunats

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que l’IB-Salut no ha passat el llistat d’alts càrrecs vacunats tal i com requeria l’Oficina Anticorrupció ja que “els serveis jurídics han considerat que aquestes dades són dades sensibles que els usuaris tenen dret a protegir”. Gómez ha remarcat que “en cap cas no és que no s’hagi volgut donar el nom o la situació d’algunes persones. Anticorrupció va demanar dades de 130.000 persones, i per protegir la intimitat dels usuaris, el Servei de Salut va recórrer aquest requeriment i l’Oficina Anticorrupció ha rectificat”.

Per tant ha quedat anul·lada la petició inicial d’obtenir les dades de vacunació de 130.000 persones de les Balears —totes les que havien estat vacunades entre dia 27 de desembre i dia 2 de març. En un escrit tramès al Servei de Salut aquest mateix dilluns, l’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció (OAIB) ha decidit anul·lar el requeriment inicial d’informació i ha dictat un segon requeriment que limita la petició d’informació a una llista d’alts càrrecs públics del Govern, dels consells insulars, ajuntaments i també de membres del Parlament. Igualment, l’Oficina també demana còpia dels protocols de vacunació a les Illes Balears.

La normativa de l’Oficina preveu la possibilitat d’investigar casos concrets, no fer investigacions prospectives generals que afectin dades tan sensibles d’un grup tan ampli de la població, segons ha informat aquest dilluns el Govern. Ara l’Executiu haurà de respondre si atén o no el nou requeriment tramitat des de l’OAIB.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com