Connect with us

Comunitat

Policies i docents, principals col.lectius essencials afectats pel nou protocol d’AstraZeneca

Policies i docents, principals col.lectius considerats essencials afectats pel nou protocol de la vacuna d'AstraZeneca

Els dos grups professionals, que fins avui només havien rebut una dosi, exigeixen una solució amb garanties

Ara la vacuna d’AstraZeneca també es podrà administrar al grup d’edat de 66 a 69 anys. Per tant, es pot posar a les persones que són a la franja d’entre 60 i 69 anys, quan fa menys d’un mes era una vacuna vetada per als que en tenien més de 55. La Comissió de Salut Pública, que depèn del ministeri, ho va aprovar ahir dijous sense donar motius científics.

Després d’aquesta decisió sanitària, són moltes les preguntes que s’han quedat sense resposta pel que fa a aquelles persones que ja haurien rebut la primera dosi d’aquest fàrmac. Se’ls subministrarà, excepcionalment, la segona dosi o serà suficient amb una?. Se’ls complettarà la immunització administrant-los la segona dosi a través de Pfizer o Moderna?. Són preguntes que fins avui no han obtingut un pronunciament clar per part dels responsables polítics.

Els agents de policia i docents, són dos dels principals grups considerats essencials que també s’han vist afectats pel nou protocol establert amb AstraZeneca.
Tots dos col·lectius professionals, que fins avui només havien rebut una dosi, exigeixen una solució amb garanties.

Aquests dos grups professionals van començar a ser vacunats el passat 27 de febrer. La immunització estava prevista per a 25.000 docents, dels quals el 63% ha rebut ja la primera dosi de Astrazeneca segons les últimes dades de la Conselleria de Salut. En les forces i cossos de seguretat, incloent la Guàrdia Civil, bombers i personal d’Emergències, la primera dosi arriba al 72% d’un col·lectiu de gairebé 7.000 persones.

Són tendència