Connect with us

Oci i Cultura

Política Lingüística crea un concurs per a joves youtubers

Política Lingüística crea un concurs per a joves youtubers

L’objectiu és difondre continguts audiovisuals en català entre el jovent

La Direcció General de Política Lingüística ha posat en marxa la iniciativa de convocar, en col·laboració amb els ajuntaments de les Illes Balears, un concurs de videorecomanacions culturals per a joves youtubers. De moment, Llucmajor i sa Pobla s’han afegit a la proposta i han obert la convocatòria dels concursos.

El concurs té com a finalitats estimular la creació i la difusió de continguts audiovisuals a Internet en català i promoure el consum d’obres en llengua catalana entre el jovent. Hi ha dues modalitats: videorecomanacions de llibres (adreçades als bibliotubers) i videorecomanacions d’obres audiovisuals (adreçades als filmtubers). Els bibliotubers són youtubers que en els vídeos que produeixen comenten i recomanen llibres que han llegit; els filmtubers, al seu torn, recomanen pel·lícules i sèries.

La finalitat és aconseguir que els participants creïn un vídeo per recomanar una sèrie, una pel·lícula o un llibre en català i el pengin a YouTube. El jurat, entre d’altres aspectes, valorarà l’originalitat, l’expressió o la qualitat de la creació. La convocatòria va dirigida a joves a partir de 14 anys que resideixen en el municipi convocant o cursin estudis en un centre educatiu de la localitat.

Tota la informació sobre els concursos es pot trobar al web dgpoling.caib.cat.

Són tendència