Connect with us

Vist a les xarxes

“Si els polítics ho autoritzen, Balears pot disposar de 500.000 vacunes en qüestió de setmanes”

"Si els polítics ho autoritzen, Balears pot disposar de 500.000 vacunes en qüestió de setmanes"

Segons el president de la Plataforma Salud y Economía, el doctor Miquel Munar

El president de la Plataforma Salud y Economía, el doctor Miquel Munar, en declaracions a RNE Illes Balears, ha insistit aquest dijous en la imperiosa necessitat d’incrementar el procés de vacunació en el territori davant la proximitat de la pròxima temporada d’estiu.

S’ha pronunciat en aquests termes, en resposta al debat suscitat en aquestes últimes hores entorn de la vacuna d’AstraZeneca que està suposant un nou contratemps en el lent protocol de vacunació que s’està duent a terme a Balears per la falta de fàrmacs.

Davant aquesta situació, ha defensat la necessitat de reforçar el diàleg social i polític, “ja que hi ha molt en joc i l’actual situació no es pot prolongar molt més en el temps”.

Sense necessitat de botar-se cap llei ni tampoc cap protocol sanitari, ha insistit en la necessitat que arribin a les Illes el nombre més gran de vacunes possibles en un breu període de temps, “fet que fins avui no s’ha produït davant la ineficàcia política que ha quedat demostrada per part dels països membres de la Unió Europea”. Ha lamentat també que des del govern espanyol no s’hagi aixecat la veu en aquest sentit.

Segons el doctor Munar, “la societat civil, previ acord amb els representants polítics, està en disposició de negociar l’arribada de 500.000 dosis de la vacuna Sputnik a les Illes”. Ha defensat que “Rússia sent una simpatia especial cap a Mallorca i, a més som un territori petit, per la qual cosa el subministrament estaria garantit i es podria vacunar a gran part de la població abans de l’estiu”.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com