Connect with us

Comunitat

Més de 55.000 persones de Balears han rebut la primera dosi d’AstraZeneca

L’EMA insisteix que la vacuna és segura però Espanya l’ha limitat a persones d’entre 60 i 65 anys

La Comissió de Salut Pública es reuneix avui capvespre per estudiar què es farà a partir d’ara amb la vacuna d’AstraZeneca, després que la Comissió Interterritorial de Salut decidís aquest dimecres limitar-la només als majors de 60 anys pels possibles vincles d’aquest fàrmac amb alguns casos de trombosi.

Entre les decisions a prendre, si s’amplia la franja dels 65 als 69 anys i què es fa amb els que ja han rebut la primera dosi.

Per a qui ja s’ha vacunat hi hauria, en principi, tres opcions: acabar la vacunació amb una nova dosi d’AstraZeneca, posar-los una segona dosi d’una altra vacuna o deixar-los només amb una sola dosi, que ja té una efectivitat del 70%.

En el cas concret de Balears, les Illes han rebut durant tot aquest període unes 78.000 dosis d’AstraZeneca, ja s’han inoculat fins ara a 55.944 persones en una primera dosi. Aquesta xifra l’ha fet pública aquest dijous la consellera de Salut, Patrícia Gómez, en el transcurs d’una entrevista en directe a l’edició Migdia d’IB3 Notícies.

La consellera Gómez ha explicat que amb una primera dosi d’AstraZeneca l’eficàcia d’immunitat arriba al 70%. A més, el risc d’hospitalització d’una persona contagiada amb la covid, disminueix un 95% només amb una dosi de la qüestionada vacuna.

La consellera de Salut ha manifestat que “el ritme de vacunació podrà seguir igual aquesta setmana”. També ha explicat que el grup d’edat entre 60 i 65 anys són a Balears 63.000 persones, les quals 14.000 han estat vacunades.

L’EMA insisteix que la vacuna és segura però Espanya l’ha limitat a persones d’entre 60 i 65 anys.

Les Illes han rebut durant tot aquest període unes 78.000 dosis d’AstraZeneca, ja s’han inoculat fins ara a 55.944 persones en una primera dosi

Són tendència