Connect with us

Actualitat

Més de 500 ciutadans del Llevant reben la primera dosi d’AstraZeneca, en ple debat sobre aquesta vacuna

Més 500 ciutadans del Llevant reben la primera dosi d'AstraZeneca, en ple debat sobre el protocol d'aquesta vacuna

La practica totalitat dels citats prèviament per a sotmetre’s a la primera fase de la immunització eren majors de 60 anys, segons ha informat Salut

En ple debat sobre el protocol sanitari que s’haura de seguir a partir d’ara a l’hora de subministrar la vacuna d’AstraZeneca, ha començat aquest dijous el procés de vacunació massiu en el Llevant de Mallorca. Ho ha fet a l’hipòdrom de Manacor, on el hall d’aquestes instal·lacions han estat habilitades per a l’ocasió, i el primer dia s’ha estrenat amb la vacunació de 530 ciutadans del municipi de Manacor i d’altres indrets de la comarca, que havien estat citats prèviament. A tots ells se’ls ha subministrat la vacuna d’AstraZeneca. Només uns pocs pacients s’han negat ha rebre aquesta dosi, segons ha informat el departament de Salut que ha destacat que la jornada s’ha desenvolupat amb normalitat i sense incidents.

Més 500 ciutadans del Llevant reben la primera dosi d'AstraZeneca, en ple debat sobre el protocol d'aquesta vacuna

La practica totalitat dels citats prèviament per a sotmetre’s a la primera fase de la immunització eren majors de 60 anys, segons ha informat Salut.

Miquel Navarro, director de l’àrea operativa de Gestió Sanitària i Assistencial, ha confirmat que el primer dia del procés de vacunació en el Llevant s’ha desenvolupant sense problemes, amb 3 línies de vacunació en marxa, que s’aniran incrementat a mesura que vagin arribant noves vacunes. La previsió és que a partir d’aquest divendres, el nombre de ciutadans vacunats pugui incrementar-se fins als 630 diaris.

El mateix Navarro també ha confirmat que davant la previsió que el protocol de vacunació sofrís canvis respecte a la vacuna d’AstraZeneca, la practica totalitat de ciutadans que havien estat citats prèviament per a rebre el sèrum tinguessin un rang d’edat entre els 60 i els 65 anys.

Aquest dijous horabaixa hi ha prevista una reunió de la Comissió de Salut Pública i es decidirà si finalment no farà falta una segona dosi d’AstraZeneca a les persones ja inoculades amb la primera i si amplien la franja d’edat d’aquest fàrmac fins als 70 anys.

Després de rebre la vacuna, els ciutadans són obligats a romandre uns minuts en el lloc.

El primer dia del procés de vacunació en el Llevant s’ha desenvolupant sense problemes, amb 3 línies de vacunació en marxa, que s’aniran incrementat a mesura que vagin arribant noves vacunes

A la sortida de les instal·lacions, un grup reduït de negacionistes pretenia informar els ciutadans sobre els contraindicacions que els pot suposar sotmetre’s a la vacunació. Han intentat desplegar una taula informativa en el lloc, però efectius de la Policia Local ho han impedit perquè no disposaven de la preceptiva autorització.

Alguns vehicles estacionats en els voltants de l’hipòdrom lluïen en els vidres consignes en contra de les vacunes.

Alguns vehicles estacionats en els voltants de l’hipòdrom lluïen en els vidres consignes en contra de les vacunes.

A la sortida de les instal·lacions, un grup reduït de negacionistes pretenia informar els ciutadans sobre els contraindicacions que els pot suposar sotmetre’s a la vacunació

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència